Skip to content
Politică

Mănăstire, dezvăluiri despre „caracatița” politică care a acaparat România. Cine ar fi unul dintre personajele cheie

Jurnalistul de investigații Silviu Mănăstire a făcut o serie de dezvăluiri, în cadrul emisiunii ”Dosar de politician”, de la B1 TV, despre „caracatița” politică care a acaparat România.

Astfel, jurnalistul a vorbit despre „afacerile transpartinice ale unui personaj de calibru: Remus Truică”, fost secretar al prim-ministrului Adrian Năstase, evidențiind, totodată, declarații ale lui Traian Băsescu din urmă cu câțiva ani, care afirma că  “Truică este unul dintre pionii mafiei personale a lui Năstase”.

„Toata lumea speră că mafia asta îngrozitoare care a acaparat România să fie curățată odată. Vă dau o veste extrem de proastă.

Relațiile și legăturile dintre grupările mafiote politico- economice sunt prea puternice.

Dacă tai un brat al caracatiței, rămân altele. Oamenii ăștia se cunosc și fac afaceri indiferent de guvernarea politică. Schimbă partidele, guvernarile dar în esență ei rămân parteneri de afaceri. Ca să înțelegi sistemul trebuie să înțelegi cine cu cine face bani. Dacă ai aflat acest lucru poți înțelege ce se întâmplă în jurul tău.

O să vorbim astăzi, așadar, despre afacerile transpartinice ale unui personaj de calibru: Remus Truică.

Oficial, Remus Truică nu este politician dar este cunoscut în mediile politice ca trăgător de sfori la nivel înalt.

Truică a debutat în lumea restrânsă a brokerilor de putere din funcția de șef de cabinet al premierului Adrian Nastase.

După 3 ani în slujba lui Nastase, Truică pozeaza acum, la 10 ani distanță, în om de afaceri.

Nimeni nu știe exact cu ce se ocupă! Dacă îi verifici însă firmele și afacerile la vedere, vezi că Truică nu face mare brânză. Deci, logic, nu ar avea de unde să-și justifice averea și standardul de viață demn de un nabab.

Cine este însă Truică și ce rol are el la varful PSD, pentru că firele afacerilor și conexiunile sale duc spre partidul de guvernământ, dar nu numai. Un prim indiciu despre el l-a dat fostul președinte Traian Băsescu, care într-o intervenție aici, in platoul B1 TV, a spus că Truică este unul dintre oamenii protejați de DNA și SRI.

Acuzația extreme de gravă a lui Băsescu viza situația din dosarul Microsoft, unde prietenii lui Truică, unul fiind Eugen Bejinariu, ar fi fost lăsat în pace de procurori, după ce a făcut denunțuri împotriva lui Dorin Cocoș. De menționat că Truică, Bejinariu, celebrul Dinu Pescariu sau Claudiu Florică fac parte din același grup de interese, grupul care beneficiază de o protecție sus pusă. Protejații, a mai insinuat Băsescu, au colaborat cu sistemul și au rămas cu banii rezultați din corupție.

Dacă folosim logica elementară, rezultă că Remus Truică a fost protejat de cineva, cumva, și în mandatele de președinte ale lui Traian Băsescu, “pentru că Truică este unul dintre pionii mafiei personale a lui Năstase”, după cum spunea chiar Băsescu în 2004.

Ce s-a întâmplat, însă, în mod real, cu această presupusă mafia în ultimii 10 ani?

Răspunsul îl dă chiar Remus Truică. Mai exact, afacerile sale încurcate. Să le luăm pe rând.

Truică este un mare consumator de femei frumoase. Se spunea în presa tabloidă că ar fi avut o relație chiar și cu Patricia Kaas.

Truică este patronul celui mai exclusivist local de fițe din București, care se numește Loft. În zona de nord a Bucureștiului, în zona parcului Herăstrău, o seamă de personaje ciudate și-au deschis cluburi și restaurante destinate VIP-urilor.

Chiar și fiul lui Adrian Năstase, Andrei, a devenit crâșmar de lux în zona de nord. Clubul Loft abundă de bogătași și de interlopi de lux, cum îi numesc eu.

Nu întâmplător mafia personală a lui Năstase a investit în această zonă de nord a Capitalei. Aici au făcut investiții imobiliare celebrii Adrian Petrache, amicul Adrian Năstase sau Alexandru Bitner. Truică a fost băiatul lor de casă. Această grupare Bitner – Petrache este cea care l-a propulsat pe Truică ca șef de cabinet al premierului Adrian Năstase.

Între anii 1999-2002, Truică a fost asociat și administrator în firma Totalnet SRL, alături de oamenii grupării Bitner – Petrache. În mod evident, Totalnet a făcut afaceri cu instituții publice: ministerul Finanțelor Publice, Televiziunea Română, Petrom, Secretariatul General al Guvernului, în perioada în care Truică era „secretara” lui Năstase.

După ieșirea de la guvernarea PSD în 2004, Truică iese la suprafață în postura unui multimilionar excentric, ce-și făcea vacanțele în insulele Caraibe sau în vila sa de la Montecarlo. Truică deține, sau mai deținea iahturi de lux, un domeniu de două hectare și o vilă de proporții pe malul lacului de la Snagov.

Omul lui Năstase înființează, apoi, firme, alături de miliardarul israelian Beny Steinmetz, unul dintre principalii acționari ai proiectului Roșia Montană. Sau împreună cu Tal Silberstein, consultantul politic care a lucrat pentru Năstase sau Tăriceanu”, a dezvăluit Silviu Mănăstire într-una din edițiile emisiunii ”Dosar de politician”, de la B1 TV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *