Skip to content
Politică

Mănăstire face precizări cheie după ce Iohannis l-a numit pe Cîmpeanu premier interimar: E clar că s-au împrietenit

Jurnalistul de investigații, Silviu Mănăstire, reacționează după alegerea de premier interimar a președintelui Klaus Iohannis în persoana lui Sorin Cîmpeanu, despre care spune că este „o prezență ciudată, ștearsă, nesigură”.

Faptul că ministrul este „un tip moale care vrea să se pună bine cu toată lumea”, a fost și motivul deciziei președintelui Iohannis, potrivit lui Silviu Mănăstire.

Nu în ultimul rând, jurnalistul de investigații subliniază faptul că, deși Cîmpeanu este cel care „l-a spălat pe fostul premier de acuzațiile de plagiat”, „Iohannis îl face acum prim ministru”.

„România lucrului bine plagiat: Iohannis l-a numit pe „spălătorul” de doctorat al lui Ponta drept premier interimar.

Alegerea de premier interimar a președintelui Iohannis este o dezamăgire: Ștersul Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației. L-am avut invitat în două emisiuni pe impricinuitul Cîmpeanu. O prezență ciudată, ștearsă, nesigură. Discutam despre mafia manualelor școlare. Ministrul Cîmpeanu a bălmăjit ceva despre situație: Cîmpeanu știa că există o mafie a editurilor care retipăresc manuale școlare, știa că angajați din subordinea sa fac lobby pentru anumite manuale și edituri. Știa că editurile au blocat licitația pentru manualele digitale. România este singura țara europeană în care educația se face cu abacul, creta și tabla. Editorii vor să retipărească la infinit aceleași manuale proaste, neadaptate vremurilor, aceeași maculatură ieftină pe hârtie de wc. Reușesc să bage pe gât parinților și elevilor așa-zisele auxiliare inutile (culegeri, cărți cu teste, etc). Și reușesc din cauza profesorilor care iși iau comision, o mafie care drenează milioane de euro anual. Ministrul Educației Cîmpeanu părea că ține partea editurilor care timp de 10 ani au blocat reforma manualelor. Nu a spus-o explicit. Însă informațiile mele arată că nu a făcut nimic împotriva lor. Pentru că s-a temut de influența editurilor în sistemul de educație: multă șpagă însemna multă presiune. Cîmpeanu este un tip moale, vrea să se pună bine cu toată lumea. Ăsta este și motivul pentru care Iohannis l-a desemnat premier interimar.
Lui Iohannis i-a plăcut că acest Cîmpeanu l-a invitat personal la deschiderea anului școlar: Iohannis și Cimpeanu au apărut atunci braț la braț ca doi proaspeți buni prieteni. E clar că s-au împrietenit, Cîmpeanu îi sorbea vorbele președintelui iar Iohannis pare tipul vanitosului perfect. Problema e că acest Cîmpeanu l-a slujit cu aplomb pe Victor Ponta în asemenea hal încât în 2012 a făcut parte din comisia care l-a spălat pe fostul premier de acuzațiile de plagiat. Pentru că a fost un bun spălător, Cîmpeanu a fost propus de Daniel Constantin, inventantul șef de partid inexistent – PC – actual ALDE, ca și ministru al Educației în ianuarie 2014. Ponta l-a numit foarte încântat. Doar îi rezolvase o mare belea. Iohannis îl face acum prim ministru.

Rușine! Iar oamenii ăștia, chipurile, au înțeles vocea străzii”, a scris Silviu Mănăstire pe pagina de Facebook.

6 comentarii la “Mănăstire face precizări cheie după ce Iohannis l-a numit pe Cîmpeanu premier interimar: E clar că s-au împrietenit

  1. Pai ia zi tu mai Manastire, asa, in ritm de descantec, tu cam pe cine ai inteles ca l-ar dori strada interimar ??? Ca vad ca te erijezi in reprezentantul strazii, cand tu esti doar omul strazii. Uite, chiar m-ai facut curios…

  2. Sorin Campeanu nu a fost niciodata un reprezentant autentic al PC. El a fost numit ministru de catre PSD, via PC, in urma unui aranjament facut de V Ponta la sugestia dnei Andronescu si a fostului ministru Mihnea Costoiu (cel care trecea zilnic pe la dl Campeanu). Nu, nu a fost un aranjament cu Daniel Constantin, pentru ca „minutul” nu exista politic ci cu adevaratii conducatori ai PC-ului de atunci.

  3. Propunerea presedintelui Klaus Iohannis ca Sorin Cimpeanu sa preia functia de prim-ministru interimar este una foarte buna.

  4. Avem incredere ca Sorin Cimpeanu se va achita cu profesionalism de atributiile care ii revin ca premier interimar.

  5. ALDE intelege contextul in care ne aflam si tocmai de aceea consideram ca identificarea unei solutii intelepte este o urgenta pentru Romania.

  6. Personal, consider ca alegerea variantei in care Sorin Cimpeanu sa fie premier interimar este cea mai buna varianta pe care presedintele ar fi putut sa o ia. Desi este catalogat ca fiind o persoana discreta, pregatirea acestuia este impresionanta. Personal, am incredere in competentele si profesionalismul acestui om. Sper si eu, la fel ca toti romanii, ca in cel mai scurt timp sa se gaseasca cea mai buna solutie pentru un guvern stabil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *