Skip to content
Politică

ANALIZĂ: „Mâncătoria” din PSD, deconspirată chiar de Traian Băsescu încă de acum cinci ani

Scandalul izbucnit în ultimele zile în sânul PSD a delimitat, încă o dată, taberele din cadrul partidului, cele care se vor lupta să preia puterea după ce Victor Ponta va ajunge Președinte. Aceste tabere, se știe de la ultimele alegeri prezidențiale, nu joacă deloc curat, ci o fac cu lovituri sub centură, deținerea conducerii PSD fiind un obiectiv mult prea important pentru a fi tratat cu superficialitate.

Faptul că Viorel Hrebenciuc făcea planuri cu Dan Șova pentru a-l scoate pe acesta președinte reprezintă un lucru curent în cadrul partidelor, așa cum arăta primarul Constanței, Radu Mazăre. Bătălia pentru șefia PSD a reprezentant de fiecare dată un subiect apetisant pentru opinia publică, iar în acest an această dispută a fost dusă la un cu totul alt nivel. Nici nu au avut loc alegerile prezidențiale că deja știm cum s-au împărțit taberele care vor scaunul lui Victor Ponta și avem deja primele victime, dar și dovezile unor aranjamente murdare.

Cât de benefic este acest lucru pentru campania președintelui actual al PSD nu vom afla decât în momentul în care vor avea loc alegerile.

Totuși, dacă în trecut toate aceste scandaluri din PSD erau ținute departe de ochii opiniei publice, în acest an au izbucnit pur și simplu, e adevărat și cu ajutorul unor stenograme și al proceselor începute de DNA.

Însă, modul de-a dreptul canibal în care se duce lupta pentru putere din PSD a fost deconspirat de către Traian Băsescu nu o dată, ci în mai multe rânduri, iar ceea ce se întâmplă astăzi nu reprezintă decât o confirmare a ceea ce declara acesta în 2009 și în 2012. Președintele le spunea celor din PSD, dar și cetățenilor, cu subiect și predicat că pesediștii se mănâncă între ei pentru funcțiile din partid.

În 2009, în perioada guvernării PDL – PSD,  Traian Băsescu le spunea reprezentanţilor PSD, la întâlnirea pe tema Justiţiei, că dosarele lui Adrian Năstase au la bază plângeri ale unor membri PSD şi a afirmat că le va face publice dacă social-democraţii vor mai acuza caracterul politic al acestora.

„Prima dată când mai aud că dosarele lui Adrian Năstase sunt politice le fac publice ca să ne liniştim odată cu minciuna asta. V-aţi făcut voi de la PSD dosare unii la alţii şi ţipaţi toată ziua că e vinovat Daniel Morar şi Traian Băsescu”, le atrăgea atenția președintele social-democraților.

Această afirmație a lui Traian Băsescu scoate la suprafață modul în care se duceau bătăliile politice din PSD încă de pe atunci.

De asemenea, pe 12 Iulie 2012 la TVR, preşedintele a subliniat că dosarele lui Adrian Năstase au pornit de la persoane din partidul acestuia, iar jurnaliştii pot verifica faptul că dosarele au fost urmare a reclamaţiilor făcute fostului premier de către oameni din partidul său.

„Adrian Năstase a fost reclamat de oameni din propriul partid. Şi el ştia că toate dosarele sunt pornite de la oameni din partidul său, dar el o ţinea una şi bună cu acuzaţii la adresa mea”, a afirmat Băsescu, precizând că  jurnaliştii au posibilitatea să verifice că toate dosarele fostului premier ”au pornit de la oameni din anturajul acestuia”.

Așadar, mâncătoria existentă între membrii PSD a fost dezvăluită de Băsescu încă din urmă cu 5 ani, iar ceea ce vedem astăzi nu ar trebui să ia pe nimeni prin surprindere. Este de văzut dacă, în urma bătăliei interne din acest an, va pica o nouă victimă a războiului pentru putere în PSD. Deja se anunță câteva nume grele în urma audierilor de la DNA și a stenogramelor apărute. 

3 comentarii la “ANALIZĂ: „Mâncătoria” din PSD, deconspirată chiar de Traian Băsescu încă de acum cinci ani

  1. Ca or fi fost initial plangeri din interiorul PSD, este una; dar ca a fost condamnat fara probe este alta.
    In alte partide cum sta treaba? Au politicienii alt scop, decat bunastarea personala, care sa fie asigurata prin furt, bineinteles pentru un secol cel putin?

  2. Mancatorii sunt in toate partidele, politicieni care se plimba de la un partid la altul incercand sa prinda ciolanul cel mai gros. intr-un clasament al mancatoriilor psd e lider

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *