Skip to content
Politică

Manda, noi declarații incendiare: ținte pictate pe miniștri și pe sute de ofițeri

youtube.com

Senatorul PSD Claudiu Manda (președintele Comisiei parlamentare de control al SRI) a făcut joi seară noi declarații incendiare, vorbind despre ținte pictate pe miniștri și pe sute de ofițeri.

Mai precis, parlamentarul social-democrat a declarat că Dumitru Iliescu – fost director al Serviciului de Protecție și Pază (SPP) – a afirmat în faţa Comisiei SRI că se mai pregăteşte un dosar care să vizeze membri ai Executivului, nominalizând-o pe Lia Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii, scrie Mediafax.

„Spunea că avea cunoştinţă că se va construi un astfel de dosar (n.r.: dosarul Belina) de a fi înlăturaţi din Guvern doi miniştri şi spune ca se mai pregătesc astfel de cazuri. Spune că actuala conducere a SRI, director şi director adjunct nu au cunoştinţă de acest caz. Viitoarea persoană din viitorul lot este Lia Olguţa Vasilescu”, a declarat Claudiu Manda, şeful Comisiei SRI, după audierea lui Mitică Iliescu.

Dumitru Iliescu a prezentat în faţa comisiei o corespondenţă pe care a avut-o cu cineva din presă în zilele de 20 şi 28 august şi care arată că avea informaţii anterior începerii anchetei în dosarul Belina că se pregăteşte acest caz.

„Spunea că se doreşte să se ajungă la domnul Dragnea, se doreşte dislocarea unor miniştri ai domnului Dragnea. Corespondenţa era anterior punerii sub acuzare”, a mai spus Claudiu Manda.

În altă ordine de idei: potrivit senatorului Claudiu Manda, generalul Dumitru Iliescu a dezvăluit, la audieri, că în perioada în care Florian Coldea şi George Maior conduceau SRI, 300 de ofiţeri din alte structuri au fost monitorizaţi.

„Din cunoştinţele domniei sale (ale lui Dumitru Iliescu – n.r), sunt 300 de ofiţeri monitorizaţi pe Legea siguranţei naţionale, ofiţeri de informaţii şi de decizie din alte structuri ale statului român”, a precizat Manda, joi.

Totodată, Claudiu Manda a susţinut că Dumitru Iliescu a mai spus că printre ofiţerii monitorizaţi se află şi persoane importante din conducerea structurilor de forţă din România.

„Pun întrebarea dacă au fost monitorizaţi pe posibile infracţiuni la Legea siguranţei naţionale, ce s-a întâmplat cu aceste dosare, ce s-a întâmplat cu aceste informaţii obţinute, pentru că, din ce ştie domnia sa, nu există în acest moment niciun dosar construit împotriva vreunuia dintre acestea, dar spune că sunt ofiţerii sau persoanele importante din conducere în structurile de forţă din România. Se referea, repet, în perioada în care domnul Coldea şi domnul Maior conduceau SRI”, a adăugat preşedintele comisiei din Legislativ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *