Skip to content
Politică

Manda, precizări esențiale după audierea lui Tăriceanu în Comisia SRI

observator.tv

Șeful Comisiei pentru controlul SRI, Claudiu Manda, a făcut, marți seara, o serie de precizări esențiale, după audierea lui Tăriceanu în Comisia SRI.

Astfel, Tăriceanu le-a cerut celor din Comisia SRI să adreseze o serie de întrebări către Serviciul Român de Informații pentru a afla dacă nu cumva s-a comis un abuz, prin interceptările din cazul său, potrivit Antena3.ro

„Ne-a rugat să transmitem o serie de întrebări concrete și clare. Sunt mai degrabă întrebări tehnice. Întrebări prin care dorește să afle cine a pus în mișcare interceptările, în baza cărui mandat s-au început aceste interceptări, ce s-a întâmplat cu rezultatele interceptării, cine a beneficiat de aceste interceptări, care au fost beneficiarii secundari ai acestor interceptări.

Domnia lui susține că nu a avut nicio calitate în acest dosar și dacă se poate afla de ce a fost interceptat. Domnia sa a solicitat copia mandatului de ascultare, care este baza legală a mandatului de ascultare şi raportul intern prin care SRI a dat acest mandat”, a explicat Claudiu Manda.

Presedintele Comisiei SRI, Claudiu Manda, a spus marti ca presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a relatat ca in urma unei discutii cu o persoana care in 2005 lucra la Presedintie, iar in prezent ar fi parlamentar PNL, a aflat ca pe biroul presedintelui Traian Basescu se aflau redate convorbiri telefonice dintre presedintele Camerei Deputatilor de la acea vreme, Adrian Nastase, si fiul sau.

„A spus ca are, in urma unei discutii cu o persoana care este, cred, parlamentar PNL in acest moment, si care in perioada anului 2005, daca nu ma insel, lucra la Cotroceni, a spus ca nu doreste sa dea numele pentru ca nu a avut o discutie cu domnia sa, a observat pe biroul presedintelui de atunci redarea convorbirii telefonice dintre presedintele Camerei Deputatilor de la vremea respectiva, Adrian Nastase, si fiul domniei sale, spunand ca nu este un lucru in regulaI, a spus Manda.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *