Skip to content
Politică

Manda pune SRI într-o nouă lumină, după scandalul Dragomir

Ziarul Olteniei

Președintele Comisiei parlamentare de supraveghere a SRI, Claudiu Manda, spune că dezvăluirile făcute de fostul ofiter SRI Daniel Dragomir nu ar trebui să pună o pată pe activitatea întregului serviciu.

Manda recunoaște că activitatea SRI este una care se menține la cote înalte, iar actuala conducere i-a făcut dovada disponibilității de a rezolva anumite lucruri care ar putea să nu „funcționeze corect”.

„Am avut discuții cu domnul Hellvig. Mi s-a părut și a arătat toată deschiderea și are același interes ca și Comisia noastră ca lucrurile care, dacă s-ar dovedi că nu funcționează, să fie corectate, însă și eu și toți membri Comisiei și domnul Hellvig ne dorim să nu fie transferat acest scandal ca și percepție generală despre întreaga activitate a SRI. Sunt mult mai multe operațiuni, mult mai multe sarcini pe care SRI le are,  în care cred că își face treaba foarte bine. Unele aspecte, ale unor persoane, ale unei anumite perioade… nu înseamnă că ar trebui să spunem că acesta este SRI și lucrurile nu merg bine”, a declarat Claudiu Manda, citat de evz.ro, după a doua audiere în comisie a lui Dragomir.

Manda a precizat că, deocamdată, nu se pune problema ca directorul serviciului, Eduard Hellvig, să fie chemat pentru audieri în cadrul comisiei de supraveghere, dar nu exclude o astfel de posibilitate pe viitor. „Nu am luat în discuție această posibilitate. Putem să invităm și pe domnul Hellvig și alte persoane din SRI”, a afirmat Manda.

Fostul colonel SRI Daniel Dragomir a lansat o serie de acuzații referitoare la amestecul unor ofițeri superiori ai SRI în Justiție și la existența unor acoperiți în presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *