Skip to content
Justitie

Mandat de arestare pe numele fostului deputat Cristian Rizea, emis de Judecătoria Chișinău

Inquam Photos/Octav Ganea

Magistrații de la Chișinău au emis un mandat de arestare pe numele lui Cristian Rizea, informează Deschide.md. Fostul deputat PSD a fugit în Republica Moldova, după ce a fost condamnat la 4 ani și 8 luni de închisoare, în 2019. Judecătoria Chișinău a emis un mandat de arestare de 18 zile pe numele fostului deputat PSD.

La data de 3 noiembrie, Fostul deputat PSD Cristian Rizea a fost reținut în Republica Moldova. Rizea a fost prins, marți, la Chișinău, potrivit jurnal.md.

În martie 2019, Înalta Curte de Casație și Justiție îl condamna definitiv pe Cristian Rizea la 4 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor. Cu toate acestea, el susține că este nevinovat și că sentința primită în România ar fi fost, în realitate, o lucrare a serviciilor secrete.

La jumătatea lui octombrie 2020, Igor Dodon, președintele în exercițiu al Republicii Moldova, nega acuzațiile potrivit cărora l-ar proteja pe Cristian Rizea, pe fondul informațiilor că fostul deputat social-democrat este liber în Chișinău, deși are de executat o condamnare în România.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *