Skip to content
Politică

Mândria Capitalei! Află care sunt cele mai bune licee din Bucureşti, după rezultatele obținute la BAC 2016

Imediat ce s-au afișat rezulatatele la ediţia din 2016 a examenului de Bacalaureat, a fost întocmit un top al celor mai bune licee din Bucureşti.

La nivelul țării, s-au înscris 137.338 de elevi pentru sesiunea de vară a Bacalaureatului. La examen s-au prezentat 129.390, iar 191 au fost eliminați. Potrivit primelor rezultate, doar 86.262 (66,7%) au promovat examenul, iar 56 de elevi au obținut medii de 10 (din care 7 în București), transmite mentalio.ro.

Topul liceelor de elită din București, ponderea mediilor peste 9

Bac16L9_3

Licee cunoscute și respectate precum Colegiul Național „Sfântul Sava”, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Tudor Vianu”, Colegiul Național „George Coșbuc”, Colegiul Național „Gheorghe Șincai”, Colegiul Economic „Virgil Madgearu” ori Colegiul Național „Spiru Haret” își confirmă numele și tradiția, alături de instituții educaționale mai noi dar performante precum Liceul Internațional de Informatică, Școala Europeană București ori Complexul Educațional Lauder Reut. În timp ce promovabilitatea la nivel național nu reușește de ani buni să atingă 70%, faptul că sunt licee care au peste 50-70% absolvenți cu medii peste 9 este mai mult decât lăudabil!

De-a dreptul impresionante sunt rezultatele cumulate de Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” unde nu doar că se obțin 230 de medii peste 9 dar trei dintre acestea sunt de 10 (și să nu uităm, pe toată Capitala sunt doar 7 medii de 10!)

Citiți mai multe AICI

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *