Skip to content
Politică

Maneliştii sunt devastaţi după controalele ANAF. Ce a dezvăluit Fiscul

Maneliştii sunt devastaţi după controalele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF). Ce a dezvăluit Fiscul.

După doar o lună de verificări, inspectorii au scos la iveală peste 2 miliarde şi jumătate de lei nedeclaraţi la Fisc, de către manelişti, interlopi, cămătari, dar şi politicieni, oameni de afaceri şi vedete, relatează antena3.ro.

Până acum, au fost controlate peste 300 de persoane. La 18 dintre ele, s-au găsit, la fiecare, peste 20 de milioane de lei (echivalentul a circa 4,5 milioane de euro), bani nejustificaţi.

Alţi 35 de indivizi apar cu sume între 10 şi 20 de milioane de lei, 48 – între 5 şi 10 milioane, iar 118 – intre 1 milion şi 5 milioane de lei, iar lista continuă.

Un calcul simplu arată că aceste 313 persoane sunt bănuite că au ascuns de Fisc în jur de 600 de milioane de euro. Dacă toţi aceştia vor să-şi păstreze averile, trebuie să facă rost de acte şi să justifice banii până la ultimul leu – mai precis: banii câştigaţi „fără număr” la cântări, vilele de lux, maşinile scumpe sau bijuteriile. Dacă, în urma verificărilor, inspectorii ANAF vor demonstra că toţi banii aceştia NU au fost declaraţi, atunci vor lua impozitul de 16% (100 de milioane de euro).

Dacă, până acum, se lăudau cu banii pe care-i câştigă cu nemiluita la nunţi şi botezuri, acum maneliştii spun că toţi banii lor sunt curaţi şi la vedere, iar dedicaţiile sunt doar pentru spectacol.

Inspectorii nu se vor opri doar la număratul caselor, maşinilor şi terenurilor, ci vor verifica şi rudele celor suspecţi: soţul, soţia, copilul, nepotul sau părinţii. Verificările ar putea dura între şase luni şi un an. În cazul în care inspectorii vor bănui că presupuşii evazionişti şi-au mutat averile în străinătate, vor cere informaţii şi din afara ţării. Dintre cei 313, cei mai mulţi sunt din Ilfov, Bucureşti, Suceava, Buzău şi Tulcea. Deocamdată, Fiscul nu le-a făcut publice numele sau domeniile de activitate. În final, vor fi verificaţi 7.897 de români proprietari de vile, terenuri, conturi impresioante la bănci, maşini scumpe sau yahturi, în ciuda veniturilor care nu ar justifica asemenea averi.

Potrivit ANAF, au fost selectaţi deja primii 60 de inspectori care se vor ocupa exclusiv de aceste cazuri, fiecare fiind insarcinat cu verificarea a 5 contribuabili.

1 comentariu la “Maneliştii sunt devastaţi după controalele ANAF. Ce a dezvăluit Fiscul

  1. In toate statele cetatenii platesc impozite si taxe si cei care nu platesc sunt descoperiti de institutii asemanatoare ANAF-ului si platesc,ba fac si inchisoare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *