Skip to content
Politică

Manevre incredibile la Electrica. Virgil Popescu pune la zid Ministerul Energiei

facebook.com

Citiți în cele ce urmează despre posibile manevre incredibile la Electrica, furnizorul național de energie electrică. Deputatul PNL Virgil Popescu pune la zid Ministerul Energiei.

Într-un status postat miercuri pe Facebook, vicepreședintele Comisiei de industrii și servicii din Camera Deputaților dă asigurări că PNL va sta cu ochii pe cei din ALDE, pentru ca aceștia să nu-și impună oamenii în Consiliul de Administrație (CA) al Electrica, în defavoarea unor specialiști din partea Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

„Exista semnale ca ministerul energiei instiga la abuzuri la Electrica pentru a inlocui profesionisti propusi de BERD sa administreze corect compania cu oameni de la ALDE Dambovita. Monitorizam situatia si nu vom ramane pasivi la aceste derapaje.

Sa fie începutul aplicării discreționare de către Guvern a modificărilor la OUG 109?” este mesajul lui Virgil Popescu, cu referire la Ordonanța de Urgență 109/2011 privind guvernanța corporativă.

Pe scurt: această ordonanță se referă la depolitizarea companiilor de stat și numirea în conducerea acestora a unor oameni din mediul privat.

Revolta lui Virgil Popescu a pornit de la un articol de miercuri din ziarul Bursa. Potrivit surselor acestei publicații,  Doina Dascălu (fost vicepreşedinte la Curtea de Conturi) şi avocatul Ciprian Iacob din Târgoviște şi-au depus candidaturile pentru CA-ul Electrica, însă depășind cu zece minute termenul-limită, în condițiile în care nimeni nu făcuse acest gest înaintea lor. Mai mult: se pare că din dosarul de candidat al lui Iacob ar lipsi declarația de independență (prin care acesta să precizeze că nu are legături cu mediul politic).

În jurul prânzului, redacția PSnews.ro a trimis o solicitare scrisă către Electrica (prin care solicitam un punct de vedere referitor la acest subiect), dar deocamdată compania de stat nu ne-a oferit vreun răspuns.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *