Manevrele lui Ciolacu la Congresul PSD

Sursa foto: x

Premierul, Marcel Ciolacu, încearcă să își consolideze poziția de lider al PSD la Congresul de la Romexpo, însă mișcările sale ridică întrebări serioase cu privire la capacitatea sa de a conduce partidul.

Înlocuirea Gabrielei Firea din funcția de prim-vicepreședinte cu Daniel Băluță și marginalizarea lui Vasile Dîncu, lider al influentului „Grup de la Cluj”, sunt mișcări care ar putea să-i asigure lui Ciolacu un control mai ferm pe termen scurt, dar ele vin la pachet cu riscuri majore.
Această mișcare de „reorganizare” nu este nimic mai mult decât o încercare disperată a lui Ciolacu de a se asigura că, în cazul unui dezastru la alegerile prezidențiale, va rămâne la cârma partidului, navigând prin apele tulburi ale politicii post-electorale. Totuși, istoria PSD arată că cei care își pierd candidatura la președinția României sunt de obicei aruncați peste bord fără milă, indiferent de cât de strâns au ținut frâiele partidului înainte.

De fapt, singura excepție la această regulă pare să fie Ion Iliescu, dar să fim sinceri, Iliescu nu doar că este un capitol distinct în manualul de istorie al PSD-ului, dar probabil și un capitol pe care Ciolacu ar fi bine să-l studieze mai atent. În rest, toți ceilalți lideri ai partidului care s-au aventurat în bătălia pentru Cotroceni și au pierdut au avut parte de o ieșire forțată, fiind trimiși să contempleze asupra greșelilor lor dintr-un colț uitat al politicii.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: