Skip to content
Europa

Manfred Weber, despre cazul Kovesi: Este total inacceptabil în Europa şi fără precedent pentru o ţară care deţine preşedinţia Consiliului UE

" "

Liderul grupului PPE din Parlamentul European, Manfred Weber, se declară foarte îngrijorat ca urmare a informaţiilor referitoare la procedurile legale împotriva Laurei Codruţa Kovesi, pe care le consideră total inacceptabile şi fără precedent. El cere intervenţia Consiliului UE, iar Comisiei Europene garanţii că procedura de selecţie a procurorului-şef european este corectă şi independentă, De asemenea, solicită orirea anchetei, precum şi intervenţia PES şi ALDE împotriva partidelor surori din Guvernul de la Bucureşti.

Sunt foarte îngrijorat ca urmare a informaţiilor referitoare la procedurile legale împotriva Laurei Codruţa Kovesi, candidat al Parlamentului European la şefia Parchetului European. Acest lucru este total inacceptabil în Europa şi fără precedent pentru o ţară care deţine preşedinţia Consiliului UE”, afirmă Weber pe Twitter.

" "

El face apel la ceilalţi membri ai Consiliului să ia atitudine împotriva acestei acţiuni şi cere Comisiei Europene să garanteze că această procedură de selecţie este corectă şi independentă.

„Ne aşteptăm la o reacţie puternică din partea prim-vivcepreşedintelui Comisiei, Frans Timmermans”, spune Weber.

El avertizează că, în cazul în care ancheta împotriva lui Kovesi nu va fi oprită, PPE va cere o dezbatere în viitoarea sesiune plenară a Parlamentului European, relatează news.ro.

„De asemenea, facem apel la PES şi la ALDE să ia atitudine împotriva celor două partide surori din Guvernul român”, mai spune liderul grupului PPE.

" "
" "

1 comentariu la “Manfred Weber, despre cazul Kovesi: Este total inacceptabil în Europa şi fără precedent pentru o ţară care deţine preşedinţia Consiliului UE

  1. Poate in Germania, administrativ sau politic, se poate opri o ancheta a unui procuror ! In Rhomanica – NU !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *