Skip to content
" "
Politică

Manfred Weber vrea să suspende dreptul de vot al partidului lui Viktor Orban în PPE

Manfred Weber, principalul candidat al Partidului Popular European (PPE, de centru-dreapta) la alegeri europarlamentare din mai, a cerut oficial ca partidului Fidesz din Ungaria să îi fie suspendat temporar dreptul de vot, pe fondul preocupărilor că formațiunea premierului ungar Viktor Orban desconsideră statul de drept, au informat participanți la o reuniune a PEE desfășurată miercuri, transmite Reuters.

Weber, care a făcut această propunere în cadrul comitetului politic al PPE care urmează să voteze miercuri în privința suspendării sau excluderii partidului lui Viktor Orban, a mai spus că o comisie formată din trei persoane ar trebui să fie înființată pentru a evalua legăturile dintre Fidesz și grupul PPE din Parlamentul European.

" "
" "

Vom constitui o comisie de evaluare, formată din trei persoane, prezidată de (fostul președinte al Consiliului European) Herman Van Rompuy”, a spus el. „Decizia finală a lui Van Rompuy va avea o enormă relevanță politică”, a subliniat Weber, citat de Hotnews.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *