Skip to content
Politică

Mania criptomonedelor: țara cu cei mai mulți scriitori din Europa alocă electricitate cât cuprinde

venturebeat.com

Continuă mania criptomonedelor: țara cu cei mai mulți scriitori din Europa în raport cu totalul populației alocă electricitate cât cuprinde pentru minarea (crearea) de criptovalute.

Este vorba despre Islanda, unde în 2013 circa 1 din 10 locuitori era scriitor (potrivit BBC), la o populație de circa 334.000 de locuitori.

Purtătorul de cuvânt al HS Orka (producător de energie regenerabilă) a declarat că în Islanda există o creştere exponenţială a numărul de mineri de bitcoin care consumă o mare parte din resursele de energie ale ţării, relatează Ziarul Financiar.

Anul acesta, consumul de energie al centrelor de date care se ocupă cu activitatea de minare de criptomonede este posibil să depăşească consumul total al tuturor caselor din Islanda, a transmis Johann Snorri Sigurbergsson din partea companiei. Acesta a mai spus că mulţi potenţiali clienţi vor să intre pe piaţa de minare.

„Dacă toate aceste proiecte sunt realizate, nu vom avea destulă energie să le acoperim”, a spus acesta pentru BBC. Această situaţie a fost raportată iniţial de Associated Press.

Operaţiunile de minare consumă 840 GwH în timp ce gospodăriile consumă un total de 700 GwH în fiecare an.

Populaţia Islandei nu depăşeşte 340.000 de oameni, dar în ultimii ani statul a înregistrat o creştere semnificativă a numărului de centre de date noi deschise, majoritatea deţinute de firme care doresc să îşi asume grija faţă de mediu. Aproape 100% din energia din Islanda provine din surse regenerabile.

Activitatea de minare de criptomonede se referă la activitatea computerelor conectate la reţeaua globală bitcoin. Computerele rezolvă o serie de probleme matematice complexe – un proces care validează tranzacţiile dintre utilizatorii de criptomonede. Oamenii din spatele computerelor care rezolvă ecuaţiile primesc în schimb un anumit comision, ceea ce face această activitate atractivă pentru majoritatea centrelor mari de date.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *