Skip to content
Societate

Manifestaţia din Piaţa Victoriei: 15 amenzi în valoare totală de 7000 de lei pentru nerespectarea măsurilor

news.ro

Jandarmii bucuresşteni au dat duminică 15 amenzi în valoare totală de 7000 de lei pentru nerespectarea măsurilor de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de Covid-19, participanţilor la protestul faţă de restricţiile care vor fi instituite începând de luni pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu noul coronavirus.

În conformitate cu prevederile legale în vigoare, pe timpul stării de alertă, organizarea şi desfăşurarea de mitinguri, demonstraţii sau orice alte întruniri sunt permise, cu participarea a maximum 100 de persoane.

Echipele de dialog ale Jandarmeriei Capitalei au discutat cu organizatorii şi cu persoanele prezente, pentru a le aduce la cunoştinţă prevederile legale şi măsurile care vor fi luate în cazul nerespectării acestor prevederi”, relatează Jandarmeria Capitalei.

De asemenea, jandarmii atrag atenţia asupra folosirii aparatelor de zbor fără pilot, denumite generic „drone”, deasupra spaţiilor publice. O persoană a fost surprinsă folosind un astfel de aparat în Piaţa Victoriei, fiind sancţionată contravenţional pentru această faptă.

Până în prezent, au fost aplicate 15 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 7000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de Covid-19 şi 29 de persoane au fost avertizate.

În continuare, sunt desfăşurate activităţi specifice de identificare şi sancţionare şi a altor persoane care au încălcat prevederile legii. Scopul nostru nu este acela de a sancţiona, ci acela de a limita răspândirea virusului.

Pentru sănătatea dumneavoastră şi protecţia celorlalţi cetăţeni, vă recomandăm să respectaţi măsurile de protecţie sanitară. Sănătatea şi siguranţa dumneavoastră sunt prioritatea noastră!”, precvizează jandarmii bucureşteni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *