Manifestație de proporții a fermierilor germani la Berlin!

Sursă Foto: Twitter (X)

Berlin, 18 decembrie 2023: După ce joi, 14 decembrie, fermierii germani au ieșit cu tractoarele pe străzile din orașul Würzburg pentru a protesta împotriva planurilor guvernului federal de a elimina subvențiile pentru motorină agricolă și scutirile de taxe la vehiculele folosite în agricultură și silvicultură, aceștia se pregătesc de un nou protest. Potrivit publicației germane Agrarheute, Asociația Fermierilor Germani face apel la o demonstrație și un miting la Berlin.

Astfel, toți fermierii, toți reprezentanții profesioniști din agricultură sunt chemați să vină la Poarta Brandenburg luni, 18 decembrie 2023. Împreună își vor exprimă opoziția față de planurile guvernului federal de a elimina subvențiile pentru motorina utilizată în agricultură și de a elimina scutirile de taxe pentru utilajele din agricultură și silvicultură.

Săptămâna trecută, joi, pe 14 decembrie, în jurul orei 20h00, 30 de tractoare ale fermierilor s-au oprit în fața locuinței ministrului Agriculturii, Miriam Staudte și au claxonat în întuneric timp de aproximativ 15 minute. Copiii adolescenți ai familiei ministrului erau singuri acasă, la momentul demonstrației, fapt ce a indignat-o pe Miriam Staudte.

„O astfel de acțiune, în fața locuinței mele private, este complet inacceptabilă. Voi depune un raport pentru încălcare, securitatea statului este implicată. Desigur, este legitim să demonstrați – chiar și cu tractoare – dar nu în fața caselor particulare. Văd asta ca pe o încercare de intimidare”, a spus Miriam Staudte.

Supărarea fermierilor față de reducerea scutirilor de taxe pe motorină este apare în numeroase apeluri făcute de Asociația de Stat a Fermierilor, pe rețelele de socializare. „La Berlin, luptăm pentru profesia noastră”, au spus reprezentanții asociației Asociația fermierilor din Schleswig Holstein.

„Guvernul nostru face calcule, fără să consule fermierii. Noi nu vom suporta asta!”, a declarat Brandenburg State Farmers’ Association pe Facebook.

Foto: Agrarheute

Președintele Asociației Fermierilor Germani, Joachim Rukwied, face apel la guvernul german să-și retragă planurile de anulare a scutirilor de taxe pentru motorină și vehiculele agricole. „Prea mult este prea mult! Dacă aceste planuri nu sunt retrase, va exista o rezistență puternică.”

Cu o zi înainte de protestul fermierilor germani de la Würzburg,  pe 13 decembrie, a fost randul francezilor sa protesteze. Aproape o sută de fermieri francezi au ocupat străzile din Paris, cerând că noile tehnici genomice (NGT) să rămână supuse reglementărilor europene privind OMG-urile, în timp ce Bruxelles-ul propune o relaxare a regulilor pentru o parte a NGT.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL