Skip to content
Politică

Manifestație în Piața Victoriei, organizată de un partid unionist. Demonstranţii cer revenirea la dreptul de protest

Facebook

Un protest anunţat de Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) se desfăşoară sâmbătă în Piaţa Victoriei şi în Piaţa Universităţii, copreşedintele formaţiunii, George Simion, afirmând că manifestanţii cer „inclusiv revenirea la dreptul de protest” care a fost anulat în pandemie şi acuzând actuala putere de „represiune politică împotriva partidelor din afara Parlamentului„.

Este un protest spontan maraton, am adus acest autocar care a mers o lună şi jumătate prin ţară. Am suferit multă represiune din partea forţelor de ordine, am luat amenzi de peste 20.000 de lei şi luptăm pentru libertatea noastră, inclusiv pentru revenirea la dreptul de protest. Dreptul de protest a fost anulat în această pandemie şi cerem toţi aceşti oameni, aproape 1.000 până în momentul acesta, dar poate vor mai veni, revenirea la dreptul de protest şi la drepturile omului care au fost suspendate pe perioada pandemiei„, a declarat, pentru Agerpres, George Simion.

El a adăugat că are zece revendicări concrete, „de la demiterea ministrului Transporturilor pentru accidentul pe care l-a provocat, până la anchetarea tuturor achiziţiilor făcute în timpul pandemiei„.

Vrem ca şcolile să-şi desfăşoare activitatea în mod normal, nu există online în momentul ăsta în România, este doar o farsă şi credem că acest protest va dura oricât de mult, până ne sunt îndeplinite revendicările„, a afirmat liderul AUR.

Pe un fond muzical patriotic, manifestaţii prezenţi în Piaţa Victoriei şi în Piaţa Universităţii poartă pancarte cu înscrisuri anti-guvernamentale şi flutură steaguri tricolore.

1 comentariu la “Manifestație în Piața Victoriei, organizată de un partid unionist. Demonstranţii cer revenirea la dreptul de protest

  1. Felicitări. Noi cei din America suntem de partea voastră. Luptați din tot sufletul și nu va dați înapoi. Izbânda vine chiar și atunci când nu va așteptați. De partea dreptății stă Dumnezeu și oamenii adevărați. Ne rugăm pentru succesul d, voastră. Ar trebuie să văd la manifestație și câteva icoane. A Domnului Hristos, a Maicii Domnului Sf. Andrei și Sf. Mina, luptătorul pentru dreptatea și adevăr. Cu Bunul Dumnezeu înainte !!! Doamne ajuta !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *