Skip to content
Politică

Manifestațiile din România pe tema votului din diaspora, prezentate în presa internațională

Protestele din ultimele ore ale românilor din ţară pe tema votului românilor din diaspora au ajuns deja în presa străină. Publicaţii din Europa, dar şi din Noua Zeelandă şi Asia, scriu că manifestanţii cer ca românii din străinătate să poată vota în turul doi al alegerilor prezidenţiale din 16 noiembrie.

Jurnaliştii de la France 24 scriu că peste 10.000 de oameni au ieşit în stradă şi au protestat faţă de modul în care s-a desfasurat primul tur de scrutin pentru românii in diaspora.

Zeci de mii de români care trăiesc în străinătate s-au plâns că le-a fost imposibil să voteze în primul tur din cauza numărului insuficient de secții de votare„, scrie publicaţia citată.

Agenţia Reuters notează că românii din ţară au iesit în stradă şi îşi arată susţinerea faţă de cei din diaspora şi cer ca aceştia să poată vota în cel de-al doilea tur de scrutin.

Jurnaliştii amintesc și despre problemele României legate de corupţie, conform b1.ro.

Site-ul australian SBS notează că peste 7000 de oameni s-au adunat la Cluj, iar alţi 1500 au protestat la Timișoara, orasul unde a inceput revolutia din 1989, faţă de modul in care a fost organizat votul in diaspora.

Şi jurnalistii de la agentia RIA Novosti vorbesc despre protestele din România si dau procentele obţinute de Victor Ponta si Klaus Iohannis in primul tur.

Presa din Asia notează că scrutinul din Romania este unul crucial pentru o fosta tara comunista, unde democratia are inca de suferit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *