Skip to content
Politică

Manualele digitale au devenit o realitate

" "

Manualele digitale pentru clasa I și clasa a II-a au fost aprobate de ministrul Educației. Acestea se găsesc pe site-ul www.manuale.edu.ro și pot fi accesate gratuit atât de cadrele didactice, cât și de către părinți și elevi.

„Astfel, cadrele didactice pot folosi deja la clasă manualele digitale disponibile. Până laachiziţionarea pachetului manual print – manual digital, ele pot fi consultate pe platforma pusă la dispoziţie de MEN. În perioada 16 – 22 octombrie, cadrele didactice din învăţământul primar vor alege, din oferta existentă, manualele adecvate nivelului de pregătire al clasei. Comenzile pentru manualele în format print şi digital vor fi făcute de către şcoli şi transmise inspectoratelor şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti şi Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE)”, conform comunicatului Ministerului Educaţiei.

" "
" "

Varianta digitală a manualelor nu va înlocui manualul tipărit, manualele digitale fiind doar o parte a unui proces de modernizare a educației.

„Noile manuale sunt parte a unui proces de modernizare a educaţiei, de adaptare a ei la realităţile societăţii contemporane. Procesul de actualizare şi modernizare a manualelor se desfăşoară în paralel cu revizuirea programelor şcolare pentru învăţământul preuniversitar.Manualele pentru clasele I şi a II-a sunt, aşadar, o consecinţă firească a aplicării noului curriculum. Noile manuale au şi o componentă digitală, însă varianta digitală nu înlocuieşte manualul tipărit. Cele două variante ale manualelor (print şi digital) funcţionează în paralel. Introducerea formatului digital este un pas în plus pe care MEN îl face pentru adaptarea învăţământului românesc la tendinţa mondială de utilizare a tehnologiei informaţiei în procesul de predare – învăţare”, a afirmat sursa citată.

Manualele au o valabilitate de patru ani școlari, cu posibilitatea de extindere pentru alții doi, cu condiția reevaluării lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *