Skip to content
Coronavirus

MApN: 100.000 de măşti de protecţie tip FFP2 şi FFP3, aduse din Turcia cu o aeronavă C-27J Spartan

Inquam Photos / George Calin

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) anunţă că 100.000 de măşti de protecţie tip FFP2 şi FFP3 sunt aduse, miercuri, din Turcia, cu o aeronavă C-27J Spartan. Totodată, este adusă în ţară, din Germania, o ultimă tranşă de combinezoane de protecţie provenind din Coreea de Sud, cu o aeronavă C-130 Hercules.

Potrivit MApN, o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române aduce în ţară, miercuri, 15 aprilie, aproximativ şapte tone de echipamente de protecţie medicală, constând în 100 de mii de măşti de protecţie tip FFP2 şi FFP3 din Turcia.

Tot miercuri, cel de-al treilea zbor efectuat cu o aeronavă C-130 Hercules aduce, din Germania, ultima tranşă de combinezoane de protecţie provenind din Coreea de Sud.

Măştile şi combinezoanele de protecţie au fost achiziţionate de statul român prin Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în cadrul eforturilor de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.

Distribuirea echipamentelor de protecţie va fi realizată cu mijloace de transport aflate în dotarea IGSU, iar cu sprijinul inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă, echipamentele vor fi alocate, în funcţie de nevoi, personalului medical din ţară şi echipajelor operative care acţionează în teren.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *