Skip to content
Coronavirus

MApN: 42 de medici şi asistenţi pleacă în Republica Moldova pentru a ajuta la tratarea pacienţilor cu coronavirus

facebook
" "

Ministerul Apărării Naţionale a anunţat joi că o echipă formată din 42 de medici şi asistenţi medicali din cadrul MApN şi Ministerului Sănătăţii, cu specializări în Anestezie şi Terapie Intensivă, Pneumologie, Medicină de Urgenţă şi Medicină Internă pleacă joi către Chişinău, Cahul şi Bălţi Republica Moldova, pentru a ajuta la tratarea pacienţilor cu coronavirus.

O echipă formată din 42 de medici şi asistenţi medicali din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului Sănătăţii va pleca în Republica Moldova joi, 30 aprilie, pentru a completa echipele medicale din ţara vecină în lupta împotriva pandemiei de COVID-19. Deplasarea către localităţile Chişinău, Cahul şi Bălţi va fi realizată cu mijloace de transport ale Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) şi Comandamentului Logistic Întrunit din cadrul MApN”, precizează MApN.

" "
" "

Premierul Ludovic Orban a anunţat că în şedinţa de guvern de joi va fi aprobată alocarea unei sume importante care va fi donată către Republica Moldova, constând în materiale şi echipamente sanitare necesare.

Medicii şi asistenţii medicali vor desfăşura, timp de 15 zile, activităţi de acordare a asistenţei medicale şi îngrijire a pacienţilor diagnosticaţi cu coronavirus, precum şi misiuni de instruire a personalului medical din Republica Moldova.

Ministerul Apărării Naţionale contribuie cu 10 sisteme de izolare şi transport al personalului contaminat cu agenţi biologici, echipamente care vor fi donate, la finalul misiunii, Republicii Moldova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *