Skip to content
Coronavirus

MApN a primit al treilea lot de izolete realizate în România

MApN

MApN a primit al treilea lot de 35 de izolete realizate în România, urmând ca săptămâna viitoare să primească alte 20. Izoletele vor fi distribuite sistemului medical.

”O comisie de recepţie formată din specialişti ai Departamentului pentru armamente şi ai Direcţiei Medicale a M.Ap.N., a recepţionat vineri, 10 aprilie, la sediul operatorului economic S.C. STIMPEX S.A, al treilea lot de 35 de izolete de concepţie şi producţie românească. Producţia acestora va continua şi în cursul săptămânii viitoare pentru livrarea lotului nr. 4, reprezentând restul de 20 de izolete din totalul de 100 comandate de către M.Ap.N. Sistemele de evacuare a personalului contaminat cu agenţi biologici – BIOEVAC recepţionate vor fi distribuite, prin Direcţia medicală, sistemului medical naţional”, anunţă sâmbătă MApN.

”Sistemul de evacuare a personalului contaminat cu agenţi biologici – BIOEVAC asigură izolarea temporară şi transportul în siguranţă al personalului suspect sau confirmat a fi contaminat cu agenţi biologici, inclusiv SARS-CoV-2, şi este dotat cu un sistem de filtro-ventilaţie cu presiune negativă. ”Produsul, dezvoltat de cercetătorii militari împreună cu medicii militari, îndeplineşte standardele de securitate pentru prevenirea riscurilor de contaminare în zona de izolare şi pe traseul de transport al persoanei infestate”, precizează ministerul.

Proiectul de cercetare-dezvoltare a fost derulat de Centrul de Cercetare Ştiinţifică pentru Apărare CBRN şi Ecologie din cadrul Agenţiei de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare (ACTTM), structură aflată în subordinea Departamentului pentru armamente, şi Centrul de Cercetări Ştiinţifice Medico-Militare, aflat în subordinea Direcţiei Medicale a MApN.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *