Skip to content
Politică

MApN cheltuiește 174.000 euro pentru echipamentul CSA Steaua DOCUMENT EXCLUSIV

stiri.tvr.ro
" "

PSnews.ro a aflat, în exclusivitate, că Unitatea Militară 02301 se pregătește să cheltuiască  173.968 euro (echivalentul a 648.450 lei) fără TVA pentru echipamentul necesar Clubului Sportiv al Armatei (CSA) Steaua, aflat sub jurisdicția Ministerului Apărării Naționale (MApN).

Facem precizarea că, potrivit informațiilor oficiale privitoare la ultimii zece ani, MApN a decis (via UM 02301) achiziții de peste 10 milioane de euro pentru dotarea CSA Steaua, prin parafarea a aproximativ 2000 de contracte, cele mai multe dintre acestea fiind achiziții directe.

" "

Treninguri, jachete, blazere și adidași

Conform anunțului de licitație (emis pe 17 martie și prezentat mai jos, în exclusivitate, de PSnews.ro), UM 02301 își manifestă intenția de a achiziționa 3.300 de treninguri, jachete și blazere – la care se adaugă încălțăminte pentru sport – cu suma de 648.450 RON. Contractul vizează: ”Furnizare echipament sportiv reprezentare și antrenament necesar sportivilor, personalului medical, tehnic și instructorilor sportivi legitimați ai Clubului Sportiv al Armatei Steaua București care participă la competițiile incluse în calendarul intern și internațional”.

550 de sportivi

Potrivit informațiilor oficiale, CSA Steaua deține nu mai puțin de 30 de secții, în cadrul cărora sunt legitimați aproximativ 550 de sportivi, la care se adaugă reprezentanții staff-ului administrativ, ai personalului medical și tehnic. De regulă, cele mai multe achiziții ale UM 02301 vizează principalele șapte sporturi: fotbal, volei, baschet, rugby, polo și hochei. De la sfârșitul lui 2016, comandantul CSA Steaua este colonelul Cristian Stănel Petrea.

Septembrie 2017: 3,4 milioane lei

Cea mai recentă achiziție a UM 02301 s-a desfășurat în septembrie 2017, când MapN a cheltuit 3,4 milioane lei pentru echipamentul necesar CSA Steaua. La acea vreme, decizia a prilejuit o anchetă marca Jurnalul.ro (pe care o puteți citi AICI), ziariștii avertizând că CSA Steaua nu își face public bugetul și nici nu oferă informații despre achiziții. Una dintre concluziile investigației este că brandul Steaua s-a transformat într-o veritabilă povară pentru bugetul MApN.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *