Skip to content
Politică

MApN: Militarul român ucis joi în explozia de la Kabul avea 38 de ani și se afla la a treia misiune în Afganistan

Radio Romania Actualitati
" "

Militarul român care şi-a pierdut viaţa joi în Afganistan este caporalul cls. a III-a Ciprian-Ștefan Polschi, care îndeplinea funcția de șofer în cadrul structurilor de comandament NATO din Kabul, a transmis Ministerul Apărării Naționale printr-un comunicat de presă, scrie b1.ro.

Militarul avea 38 de ani, era căsătorit și avea doi copii. Acesta era angajat în M.Ap.N. din anul 2004 și se afla la a treia misiune în Afganistan.

" "

MApN transmite că militaru român se afla la volanul unui autovehicul de serviciu atunci când s-a produs explozia mașinii-capcană,  în apropiere de Green Zone din capitala Afganistanului.

Redăm, mai jos, comunicatul de presă al MApN:

Militarul român care şi-a pierdut viaţa astăzi, 5 septembrie, în Afganistan este caporalul cls. a III-a Ciprian-Ștefan Polschi, care îndeplinea funcția de șofer în cadrul structurilor de comandament NATO din Kabul.

Militarul și-a pierdut viața ca urmare a exploziei unei mașini-capcană, în apropiere de Green Zone din capitala Afganistanului, în timp ce se afla la volanul unui autovehicul de serviciu.

Caporalul cls. a III-a Ciprian-Ștefan Polschi avea 38 de ani, era căsătorit și avea doi copii. Era angajat în M.Ap.N. din anul 2004 și se afla la a treia misiune în Afganistan.

Ministrul apărării naționale, Gabriel Leș, a semnat ordinul de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem a lui Ciprian-Ștefan Polschi și a înaintat Președintelui României propunerea de a-i conferi Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război.

Conducerea Ministerului Apărării Naționale îşi exprimă profundul regret pentru producerea acestui tragic eveniment și transmite condoleanțe familiei îndoliate.

Vineri, 6 septembrie, în unitățile militare din țară și din teatrele de operații vor fi organizate ceremonii de comemorare a militarului căzut la datorie.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *