MApN: Ministrul Tîlvăr și ambasadorul Marii Britanii au vorbit despre situația de securitate din regiunea Mării Negre

news.ro
Sursă foto: news.ro

Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, s-a întâlnit, miercuri, cu ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord la Bucureşti, Andrew Noble, discuţiile vizând inclusiv situaţia de securitate din regiunea Mării Negre, în contextul războiului de agresiune al Rusiei în Ucraina.

De asemenea, arată un comunicat al MApN, cei doi au abordat şi cooperarea în cadrul Alianţei Nord-Atlantice din perspectiva apropiatului Summit NATO de la Vilnius şi aspecte curente şi de perspectivă referitoare la colaborarea dintre cele două armate, cu accent pe dezvoltarea industriei de Apărare.

Cu acest prilej, Angel Tîlvăr a subliniat importanţa asigurării securităţii în regiunea Mării Negre în contextul războiului de agresiune pe care Rusia îl poartă în Ucraina şi importanţa strategică a Mării Negre ca regiune-cheie pentru securitatea europeană şi euro-atlantică. A fost apreciată, totodată, contribuţia Marii Britanii în vederea consolidării posturii aliate de pe Flancul estic, în special în regiunea Mării Negre, dovadă concretă a solidarităţii şi unităţii aliate.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: