Skip to content
Știri locale Tulcea

MApN: O echipă de specialişti a detonat o grenadă pe plaja de la Sfântu Gheorghe

bzi.ro

UPDATE 21.10

Obiectul găsit pe plaja de la Sfântu Gheorghe din judeţul Tulcea este o „lovitură inertă” de aruncător de grenade, având o vechime de mai bine de 20 de ani, au transmis reprezentanţii Forţelor Navale. Aceasta a fost detonată de militari.

O echipă de militari EOD (specialişti în dezamorsarea dispozitivelor explozive) de la Regimentul 307 Infanterie Marină din Babadag execută, marţi, o misiune în localitatea Sfântu Gheorghe din judeţul Tulcea, pentru a interveni asupra unei lovituri de aruncător de grenade, semnalată de o persoană civilă în apropierea gurii de vărsare a Dunării în Marea Neagră.

Potrivit unui comunicat al MApN, după apelul primit la numărul unic pentru urgenţe 112, specialişti ai Poliţiei, IGSU şi Poliţiei de Frontieră s-au prezentat la locul indicat. Din primele cercetări, s-a observat că obiectul semnalat este o lovitură de aruncător de grenade, fiind, cel mai probabil, o lovitură inertă (goală, fără încărcătură de exploziv, folosită pentru exerciţii).

Conform procedurilor pentru astfel de situaţii, a fost restricţionată zona de plajă şi a fost solicitată intervenţia militarilor specializaţi în intervenţii EOD din cadrul Forţelor Navale Române. Ca urmare, o echipă de infanterişti marini EOD a fost trimisă, în jurul orei 15,00, de la Babadag către plaja din Sfântul Gheorghe cu două ambarcaţiuni rapide, pe Braţul Sfântul Gheorghe, cu misiunea de a interveni pentru neutralizarea loviturii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *