Ministerul Apărării respinge dezinformările „rostogolite în spațiul online din România” legate de procesul de extindere și modernizare a bazei militare de la Mihail Kogălniceanu. MApN acuză – fără a nominaliza vreo persoană – „interpretări și scenarii manipulatorii” referitoare la acest subiect. Reacția MApN vine după ce candidatul independent la președinția României a declarat recent că această bază militară va fi folosită ca „poartă de intrare” pentru un viitor conflict NATO-Rusia.
„Manipulările din spațiul public pe acest subiect sunt aliniate campaniilor de dezinformare și propagandă cu care Federația Rusă își susține atacurile hibride împotriva țărilor aliate”, se arată într-o reacție a ministerului român al Apărării publicată pe platforma Inforadar.
Încercările de a prezenta măsurile concrete de întărire a capacității de apărare a României și a NATO drept acte de trădare națională se înscriu în tiparul campaniilor de dezinformare desfășurate în spațiul public din România de actori statali cu o agendă contrară suveranității României și împotriva NATO, prin care se încearcă inducerea unui climat de panică și de slăbire a încrederii în capacitatea instituțiilor din sistemul național de securitate de a-și îndeplini misiunile constituționale și discreditarea acțiunilor de întărire a capacității de apărare și de reacție în fața oricăror forme de agresiune luate la nivel național ori împreună cu aliații din NATO”, mai precizează MApN.
Astfel, investițiile programate pentru modernizarea și extinderea bazei de la Mihail Kogălniceanu „vor avea ca rezultat primul element complet și complex de infrastructură aeroportuară construit de România după anul 1990, menită să îmbunătățească în mod semnificativ capacitățile de operare și de instruire ale Forțelor Aeriene Române și ale celor aliate în consolidării polului de securitate pe Flancul Estic al Alianţei”.
MApN susține că lucrările de modernizare sunt legate de dezvoltarea capacităților militare și de apărare a țării noastre, precum și de capacitatea armatei României de a putea acționa împreună cu forțele NATO dar și „ca răspuns la evoluții concrete ale situației de securitate din regiune”.
Citește mai mult AICI
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News