Skip to content
Politică

MApN se modernizează! România are avioane F-16

ligamilitarilor.ro

Ministerul Apărării Naționale se modernizează, după ce au cumpărat mai multe avioane F-16, care vor ajunge la baza aeriană de la Fetești.

Forțele aeriene române au preluat oficial, miercuri, de la baza portugheză Monte real, primele șase avioane F-16, transmite agerpres.ro. De asemenea, România va mai primi alte șase aeronave, iar întreaga investiție se va ridica la 682 de milioane de euro.

 

Cele șase aparate F-16 marcate cu însemnele României sunt pregătite să decoleze spre țară în cursul zilei de joi, urmând să fie dislocate la Fetești. Piloții și tehnicienii militari români, unii dintre ei aflați de doi ani la pregătire în Portugalia, vor reveni în cea mai mare parte în țară.

Locotenentul Popa, șeful formațiunii de control zbor și sisteme electrice din grupul tehnicienilor militari aflați la pregătire în Portugalia, a spus că aeronavele sunt de modele diferite — „estic și vestic”. „Capabilitățile F-16 de a acroșa mult mai mult armament și a executa misiuni de nivel multirol cu o mare ușurință datorită anvelopei de zbor”, a subliniat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *