Skip to content
Politică

Mara Mareș batjocorește istoria PNL și ia un exemplu păgubos de la Orban EXCLUSIV DOCUMENT

ziare.com

Președintele Tineretului Național Liberal (TNL), Mara Mareș, gafează din nou, la scurt timp după scandalul în care aceasta a jignit iremediabil generația decrețeilor, stârnind furia colegilor de partid și a opiniei publice. De data această, vorbim despre o serie de propuneri pe care oamenii Marei Mareș le-au făcut în legătură cu modificarea Regulamentului TNL. Documentul îl puteți descărca de AICI.

Dincolo de diversele modificări strict tehnice și de unele agramatisme (dezacorduri, i-uri în plus etc.), ne-au atras atenția trei noutăți – una mai controversată decât cealaltă -, pe care le-am detaliat în cele ce urmează.

CITITI SI: Cum explică Mara Mareș EXCLUSIV / Furtună în PNL: tineretul sare la gâtul seniorilor FOTO

O nouă gafă monumentală a tinerei deputate de Brașov e pe cale să pornească un nou scandal în interiorul PNL, după ce aceasta și-a informat colegii că dorește să retragă din Regulamentul de Organizare și Funcționare (ROF) distincția de Președinte de Onoare al TNL acordată lui Mircea Ionescu Quintus (eliminarea articolului 17 din ROF). Precizăm că Mara Mareș nu s-a obosit să facă vreo mențiune legată de onorarea post-mortem a fostului lider liberal, șefa tineretului mulțumindu-se pur și simplu să șteargă numele înaintașului din Regulamentul TNL. Mai mult: Mareș nu a catadicsit nici măcar să aducă în discuție numele lui Dinu Zamfirescu, unul dintre ultimii supraviețuitori ai liberalilor interbelici și fost președinte – între cele două războaie – al Organizației Colegiale a elevilor liberali.

Dincolo de aspectul legat de istoria PNL, remarcăm alte chestiuni mai concrete, țînând strict de actuala organizare a TNL-ului. Pentru început, precizăm că la articolul 114 Mara Mareș transferă atribuțiile ținând de sancțiuni de la birourile locale la cele județene, care răspund direct în fața ei.

Mergând mai departe, vedem că articolul 93 (fostul art. 92) introduce un adevărat haos organizatoric la alineatul 2. Astfel, dacă înainte Regulamentul prevedea un termen de 5 zile pentru întrunirea Congresului care să desemneze un organism interimar în cazul vacantării funcției de președinte al TNL, acum cele 5 zile au fost eliminate – fapt ce lasă tineretul fără conducere pe o perioadă nedeterminată.

Dar cea mai sensibilă schimbare va avea loc la art. 99 (fostul art. 98): Biroul Politic Național (BPN) va fi convocat mult mai rar decât până acum: semestrial, iar nu lunar, cum prevedea forma inițială a ROF. Astfel, vedem cum Mara Mareș ia exemplu de la însuși protectorul ei în PNL: Ludovic Orban nu respectă regula de convocare lunară a BPN-ului seniorilor (detalii AICI, la art. 85, alin. 3 din Statutul PNL), fiind conștient de faptul ca a pierdut majoritatea în acest for.

În încheiere, nu ne rămâne decât să așteptăm votul din Consiliul Național al PNL (4 august), unde modificările Regulamentului TNL vor fi supuse la judecata seniorilor.

1 comentariu la “Mara Mareș batjocorește istoria PNL și ia un exemplu păgubos de la Orban EXCLUSIV DOCUMENT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *