Skip to content
Maramureș Știri locale

Maramureș: Fetița de 3 ani, rănită după explozia unei rulote cu produse fast-food, a fost adusă la București. Copila are arsuri pe 15 la sută din suprafața corpului

Sursa foto: ISUBIF

Fetiţa de 3 ani rănită după ce o rulotă comercială în care erau pregătite produse de tip fast-food a explodat luni, la Botiza, a fost adusă la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” din Bucureşti. Copilul este intubat şi are arsuri de gradul ll pe faţă, mâini şi gambe, reprezentând 15% din suprafaţa corpului.

”Fetiţa de 3 ani a fost adusă intubată, cu arsuri de gradul ll (mediu) la nivelul feţei, mâinilor, gambelor”, au transmis pentru News.ro reprezentnaţii unităţii sanitare.

Zilele următoare, în funcţie de evoluţia locală ,se va decide dacă va necesita vreo intervenţie chirurgicală de grefare, au precizat ei.

O explozie urmată de incendiu s-a produs, luni, la o rulotă în care se pregăteau spre vânzare produse de tip fast-food, aflată în localitatea maramureşeană Botiza, iar în urma deflagraţiei, cinci persoane, printre care şi fetiţa de 3 ani, au fost transportate de urgenţă la spital.

”Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii au identificat în centrul comunei o rolotă aflată în staţionare, care avea destinaţia de preparare şi comercializare produse fast food, iar în interior îşi desfăşurau activitatea un bărbat de 27 de ani şi o femeie de 25 de ani, ambii din Botiza. La un moment dat s-a produs o explozie, din care a rezultat vătămarea corporală a cinci persoane, respectiv a celor doi care îşi desfăşurau activitatea în rulotă, şi a altor trei persoane în vârstă de 3, 28 şi 38 de ani din Botiza”, a precizat IPJ Maramureş.

Din primele cercetări, potrivit ISU Maramureş, se pare că explozia urmată de incendiu s-a produs din cauza unei butelii.

Iniţial, toţi cei cinci răniţi au fost transportaţi la Spitalul din Sighetu Marmaţiei unde s-a luat decizia de a fi transferaţi la Spitalul Judeţean Baia Mare. Ulterior, medicii au decis să solicite intervenţia elicopterului SMURD care l-a preluat pe copilul de 3 ani şi l-a transferat la Bucureşti.

În cauză, poliţiştii fac cercetări într-un dosar pentru vătămare corporală din culpă, distrugere din culpă şi nerespectarea măsurilor de securitate în muncă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *