Maramureş: Trei cetăţeni ucraineni, recuperaţi din Munţii Maramureşului; aceştia au refuzat ajutorul medical

Sursa foto- x

Trei cetăţeni ucraineni care au trecut graniţa în România prin Munţii Maramureşului au fost recuperaţi, în noaptea de miercuri spre joi, de o echipă mixtă formată din poliţişti de frontieră şi salvamontişti, a informat directorul Serviciului Public Judeţean Salvamont Maramureş, Dan Benga.

„Salvatorii montani împreună cu colegii de la Poliţia de Frontieră au ajuns la cei trei ucraineni şi după ce le-au acordat primul ajutor şi ulterior le-au oferit hrană şi ceai cald i-au pregătit în vederea coborârii de pe munte. Cei trei cetăţeni ucraineni au fost coborâţi în siguranţă de pe munte. Au refuzat transportul la unitatea medicală, fiind preluaţi de autorităţile competente”, a spus Dan Benga.

În cursul serii de miercuri, Salvamont a fost solicitat să recupereze şi extragă din Munţii Maramureşului trei cetăţeni ucraineni cu vârste de 21, 24 şi 29 de ani, extenuaţi, unul dintre ei având probleme medicale. Ucrainenii nu mai aveau provizii, apă şi oboseala acumulată îi împiedica sa se mai deplaseze.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: