Skip to content
Maramureș Știri locale

Maramureş: Un bărbat a fost arestat după ce a lăsat mai multe localităţi fără acces la internet

Twitter

Un bărbat a fost iniţial reţinut pentru 24 de ore şi apoi arestat preventiv pentru 30 de zile, după ce a lăsat fără acces la internet mai multe localităţi din Ţara Chioarului, Maramureş. El a furat peste 1.000 de metri de cablu de telefonie şi internet.

Bărbatul a ajuns după gratii pentru 30 de zile de arest preventiv. Recidivist, el a furat peste 1.000 de metri de cablu de telefonie şi internet, lăsând mai multe localităţi din Ţara Chioarului, Maramureş, fără acces la internet, notează adevarul.ro.

Procurorii au deschis un dosar penal pentru furt calificat şi, după ce a fost iniţial reţinut pentru 24 de ore, el a fost prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Solicitarea a fost admisă de către judecător.

Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că inculpatul B.Z., recidivist, în perioada 29.03.2022 – 30.03.2022, a sustras aproximativ 650 de metri de cablu de telefonie fixă şi de internet, de pe raza localităţii Boiu Mare, judeţul Maramureş”, se arată în comunicatul transmis de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare.

După ce a comis furtul în martie, în aprilie s-a gândit să repete figura, aşa că a mai dat o „lovitură”. „În perioada 01.04.2022 – 13.04.2022, din aceeaşi zonă, a sustras aproximativ 500 de metri de cablu de acelaşi tip”, mai arată documentul Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare. Ambele bucăţi de cablu aparţin aceleiaşi companii de telefonie şi telecomunicaţii, prejudiciul fiind estimat la 12.000 lei.

La data de 15.04.2022, dosarul a fost înaintat instanţei cu propunere de arestare preventivă a inculpatului pentru 30 de zile, cerere admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Baia Mare. Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, mai arată purtătorul de cuvânt a Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *