Skip to content
Sport

Maratonul muzicii balcanice, în parcul Izvor

În acest weekend, în parcul din imediata vecinătate a Palatului Parlamentului vor răsuna cele mai autentice ritmuri balcanice. Primăria sector 5, prin Centrul Cultural și de Tineret “Stefan Iordache” organizează în perioada 28 aprilie – 2 mai festivalul Yakasha. Gândit ca o joncțiune multiculturală, festivalul reunește cultura și tradițiile din Balcani. Cei prezenți vor avea parte de programe artistice tematice, specifice fiecărei tari din acest spațiu geografic și recitaluri extraordinare ale unor artiști reprezentativi pentru cultura balcanică.  Programele artistice vor fi susținute de interpreți consacrați din Grecia, Turcia, Serbia, Bosnia și Herțegovina, Macedonia și România.

Fiecare țară va fi reprezentată printr-un stand, amenajat într-o zona din parcul Izvor, în cadrul căruia vor fi prezentate obiceiurile și tradițiile specifice. De asemenea, vor avea loc demonstrații de artă gastronomică. În 4 din cele 5 zile de eveniment, fiecare țara va asigura un show culinar la orele prânzului. Tot în incinta parcului va fi amenajata o zona pentru relaxare, prevazută cu fotolii, canapele gonflabile și hamace, wi-fi gratuit, toate accesibile publicului în fiecare zi de festival, iîcepand cu orele 12.00. De asemenea, vor fi amenajate mai multe studiouri foto mobile, unde participanții își vor putea face fotografii.

Mai multi barmani se vor afla în incinta parcului, în fiecare zi, și vor face show-uri în care vor prepara cocktail-uri și băuturi tradiționale. În ultima zi de spectacole (2 Mai) în încheierea evenimentului, va avea loc un foc de artificii, începând cu ora 22. Scopul manifestării organizate de primăria sector 5 va fi acela de a oferi bucureștenilor o alternativă pentru vacanța de 1 Mai.

Vă vom ține la curent cu programul pe zile al artiștilor și trupelor care vor cânta în zilele respective pe scena amenajată în parcul Izvor.

D.B

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *