Marcel Boloș: Avem nevoie de o instituţie care să finanţeze proiectele de importanţă strategică pentru ţară

Marcel Boloș
Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, afirmă că este necesară o instituţie care să finanţeze proiectele de importanţă strategică pentru ţară, aspectul fiind discutat cu reprezentanţii băncilor de dezvoltare, în contextul operaţionalizării viitoarei Bănci de Investiţii şi Dezvoltare.

”Avem nevoie de o instituţie care să finanţeze proiectele de importanţă strategică pentru ţară şi care să asigure o sinergie între fondurile instituţiilor financiare internaţionale şi proiectele româneşti. A fost un aspect pe care l-am discutat astăzi la Guvernul României cu reprezentanţii băncilor de dezvoltare, în contextul operaţionalizării viitoarei Bănci de Investiţii şi Dezvoltare. Pentru mine este o prioritate de mandat asumată”, a scris, joi seară, pe Facebook, Marcel Boloş.

Ministrul Finanţelor a precizat că se va lucra strâns cu băncile internaţionale de dezvoltare.

”Este important să subliniem că această colaborare nu este doar un parteneriat formal, ci o relaţie asumată şi orientată spre acţiune, dacă vrem să îmbunătăţim climatul investiţional din ţară”, a mai transmis ministrul.

Acesta a anunţat, de asemenea, că a avut o întrevedere cu Marina Wes, noul director regional al World Bank pentru Uniunea Europeană.

”Am felicitat-o pentru noua funcţie şi ne-a asigurat că vom beneficia în continuare de expertiză şi resurse finanţarea nevoilor de lichidităţi ale bugetului. Concomitent, ne bazăm pe sprijinul Băncii Mondiale pentru implementarea reformelor structurale, inclusiv cele din PNRR. Aceste parteneriate sunt vitale pentru a accelera dezvoltarea economică, îmbunătăţi calitatea vieţii românilor şi contribui la construirea unei societăţi mai echitabile şi mai incluzive”, a mai scris ministrul.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: