Skip to content
Economie

Marcel Boloş, despre implementarea PNRR: Trebuie să depunem cât mai curând posibil cererea de plată

Facebook

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a declarat vineri seară că România se află la începutul drumului în privinţa implementării PNRR şi că suntem în etapa în care lansăm apeluri de proiecte. Boloş a adăugat că prima cerere de plată trebuie depusă cât mai curând.

Marcel Boloş a declarat, vineri seară, la Digi24, că partea cea mai complexă a PNRR sunt proiectele de infrastructură. ”Suntem la începutul drumului, mai ales în ceea ce priveşte implementarea PNRR pentru că, deşi aşteptăm să depunem cererea de rambursare numărul unu a banilor de la Comisia Europeană, totuşi suntem în etapa în care operaţionalizăm structurile PNRR, suntem în etapa în care lansăm ghiduri ale solicitantului pentru trimestrul al II-lea fiind în discuţie un număr destul de mare de ghiduri ale solicitantului, apeluri de proiecte.

Mai pe înţelesul tuturor, pe care ar urma să le lansăm şi desigur partea cea mai complicata şi mai complexă a PNRR rămân proiectele de infrastructură pentru care trebuie să avem o pregătire serioasă pentru că riscul de blocare în implementare este unul imens şi ştim din experienţa pe care am avut-o de fiecare dată că aceste categorii de proiecte d infrastructură prezintă aceste riscuri, iar noi trebuie să le manageriem în mod corespunzător”, a declarat Boloş.

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a afirmat că trebuie să depunem cât mai repede prima cerere de plată, în valoare de 2,9 miliarde de euro, din care peste 2 miliarde de euro sunt bani nerambursabili.

”Noi trebuie să depunem cât mai curând posibil cererea de plată. Trebuie să ne validăm cu Comisia Europeană acele restanţe pe care le avem de la sfârşitul anului trecut, dar aş putea să spun că este o sarcină pe care Guvernul României a îndeplinit-o, dar validarea finală vine din partea Comisiei Europene”, a declarat Boloş, potrivit News.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *