Skip to content
Brașov Știri locale

Marcel Boloș: Județul Brașov este fruntaș în ce privește accesarea de fonduri europene pentru echipamente medicale

Facebook

Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene, a declarat că prioritar rămâne proiectul spitalului regional de urgență, cu peste 800 de paturi și o valoare estimată de peste 400 milioane de euro.

Aflat într-o vizită de lucru la Braşov, Marcel Boloş a declarat că a discutat cu preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Veştea, o serie de proiecte strategice pentru judeţ, a căror valoare totală estimată este de peste 800 de milioane de euro. „Am analizat stadiul proiectelor şi cererilor de finanţare depuse pentru proiectele medicale (…) şi există deja un contract semnat, în valoare de peste 45 milioane de lei şi avem în analiză unul de peste 26 de milioane de lei.

Practic, judeţul Braşov este fruntaş în ce priveşte accesarea de fonduri europene pentru echipamente medicale în această perioadă, a pandemiei, astfel încât, cele opt proiecte, cu o valoare de peste 105 milioane de lei sunt dovada responsabilităţii cu care este tratat acest serviciu la nivel de judeţ şi a implicării pe care o dă dovadă dl preşedinte şi echipa pe care o conduce„, a afirmat Marcel Boloș, citat de Agerpres.

Vizita ministrului a presupus și o deplasare la șantierul Terminalului de pasageri a viitorului aeroport. Demnitarul s-a arătat „încântat” și „uimit” de stadiul lucrărilor. „Sunt încântat şi am rămas uimit de felul în care au progresat lucrările şi vizita a avut două scopuri, cel de-al doilea fiind să găsim soluţii pentru a prelua o parte din cheltuielile CJ, mai ales în ce priveşte echipamentele de securitate şi siguranţă, dar (…) şi ca tot ce înseamnă conectivitatea aeroportului să fie asigurat din fonduri nerambursabile„, a mai spus Marcel Boloș.

Ministrul Fondurilor Europene a vorbit și despre proiectul de tren metropolitan, conceput de autoritățile locale și județene brașovene, despre care spune că va avea o contribuție hotărâtoare pentru dezvoltarea județului. „Este un proiect de mare anvergură – 250 de milioane de euro – a cărui finanţare urmează să fie asigurată prin Programul Operaţional de Transport. Şi vă spun în premieră că este unul dintre cele mai avansate proiecte la nivel naţional, astfel încât îl felicit pe domnul preşedinte şi pe toţi cei care au fost implicaţi în acest proiect”, a mai adăugat Marcel Boloș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *