Marcel Boloș s-a răzgândit: ”Nu vom amâna creșterea contribuției”

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

”Nu vom amâna creșterea contribuției”, a scris Marcel Boloș pe Facebook, seara trecută. După ce a anunțat că vor crește contribuțiile la Pilonul II de pensii, un document al Ministerului a venit să contrazică această decizie.

Ulterior, ministrul și-a contrazis propriul document și a explicat că majorarea contribuției la Pilonul II de pensii nu poate fi nici amânată și nici anulată, pentru că este o măsură asumată prin PNRR. Noua ordonanță a austerității pregătite de Ministerul de Finanțe a luat pe surprindere însă pe toată lumea, inclusiv pe colegii liberali ai lui Marcel Boloș. Într-un document al instituției se vorbește despre amânarea creșterii contribuției la Pilonul II de pensii.

În acest moment, angajații din România plătesc 3,75% către Pilonul II de pensii. Potrivit ministrului, contribuția trebuia să crească de la 3,75% la 4,75%. Lucru pe care România și l-a asumat în fața Uniunii Europene. Ministrul de Finanțe a declarat însă că nu crede că bugetul poate susține o asemenea măsură. Ulterior însă, tot el a revenit și a spus că totul este doar o speculație.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: