Skip to content
Economie

Marcel Ciolacu a răbufnit: Nu se mai poate oameni buni! Nu putem să îi omorâm pe cei cu venituri mici

Inquam Photos/Sabin Cirstoveanu

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, declară că nu va renunta la impozitarea progresivă. „Nu poţi să ții tot deficitul României pe cei care muncesc, mai ales pe cei cu venituri mici. Nu se mai poate”, spune Ciolacu. Referitor la cota unică şi impozitul progresiv, acesta a spus ca „PSD nu se lasă! Vrea cu orice preț impozit progresiv în locul cotei unice deși PNL se opune.

„Eu doresc în continuare să rămânem la ideea de principii şi ce cale ne dorim pentru România: o cale dezvoltată ca toate ţările din Uniunea Europeană, sau dorim o ţară de afară, dar cu un sistem fiscal ca în Rusia.

Nu poţi să ții tot deficitul României pe cei care muncesc, mai ales pe cei cu venituri mici. Nu se poate! Nici în Germania nici în SUA nu e aşa. În Germania este şi taxă de solidaritate. Nu se mai poate oameni buni! Nu putem să îi omorâm pe cei cu venituri mici şi să nu avem o clasă medie. În România munca este impozitată mult prea mult, faţă de impozitarea capitalului.

Trebuie să găsim linia de echilibru. În acest moment clasa medie şi cei cu venituri mici duc tot greul societății românești”, a spus Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, citat de antena3.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *