Marcel Ciolacu: Aderarea României la OCDE înseamnă un viitor mai bun pentru copiii noştri 

marcel-ciolacu
Sursa foto: Captură video

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a prezidat, marţi, Comitetul Naţional pentru aderarea României la OCDE (Comitetul Naţional), care reuneşte reprezentanţii principalelor instituţii publice centrale implicate în procesul de aderare. Şeful Executivului a declarst că aderarea României la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică este cel mai important obiectiv de ţară, după integrarea în NATO şi UE.

De asemenea, premierul a solicitat instituţiilor să asigure resursă umană dedicată procesului de aderare la OCDE şi să colaboreze cu experţii organizaţiei.

„Aderarea României la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică este cel mai important obiectiv de ţară după integrarea în Alianţa Nord-Atlantică şi în Uniunea Europeană pentru că va însemna un viitor mai bun pentru copiii noştri şi siguranţa că, orice decizie ar lua clasa politică, ţara noastră a ales direcţia corectă”, a subliniat Marcel Ciolacu, potrivit comunicatului de presă al Executivului.
Comitetul Naţional a trecut în revistă evoluţiile recente ale procesului şi priorităţile avute în vedere pentru perioada următoare.
Premierul Marcel Ciolacu a reamintit că procesul de aderare la OCDE sprijină eforturile Guvernului de a îmbunătăţi politicile publice în domenii-cheie precum guvernanţa publică şi corporativă, digitalizarea, economia verde. Prim-ministrul României a evidenţiat etapele parcurse în procesul tehnic de aliniere la standardele OCDE (chestionare, misiuni de evaluare), cu accent asupra evaluărilor care au debutat la nivelul Comitetelor sectoriale ale Organizaţiei.
Şeful Executivului a amintit unul dintre rezultatele importante obţinute până în prezent în procesul de aderare la Organizaţie, respectiv faptul  că din 22 septembrie 2023, România a devenit al 45-lea Stat Parte la Convenţia privind combaterea coruperii funcţionarilor publici străini în cadrul operaţiunilor economice internaţionale (Convenţia anti-mită), unul dintre principalele instrumente juridice ale Organizaţiei: Convenţia reprezintă un element-cheie pentru combaterea activă a coruperii în tranzacţiile financiare internaţionale, contribuind astfel la menţinerea standardelor ridicate privind conduita etică.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL