Marcel Ciolacu afirmă că veniturile românilor au crescut mai mult decât au crescut prețurile

Sursă foto: Facebook / Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu afirmă că procentul cu care au crescut veniturile este mai mare decât cel cu care a crescut prețurile. Chiar dacă este o diferență minoră, acesta susține că „e pe plus, nu e pe minus”.

Marcel Ciolacu, prim-ministrul României, susține că procentul cu care au crescut veniturile, atât pe gospodărie, cât și pe persoană, este mai mare decât cel cu care au crescut prețurile. Cu toate acestea, admite că este „o diferență mică” între cele două procente.

„Avem o ţară stabilă macroeconomic, avem o ţară unde în acest moment scade inflaţia şi încercăm să scădem preţurile la alimente. Acolo a mai rămas un decalaj. Am cifrele exact cât au crescut per gospodărie, cât au crescut veniturile per persoană, care sunt şi creşterile de preţuri. E pentru prima oară când suntem pe un plus de creştere. E 13,5% au crescut veniturile per persoană, per gospodărie, 13,1. Preţurile au crescut cu 11,5 şi respectiv 11%. E o diferenţă mică, dar e pe plus, nu e pe minus”, a declarat, luni seară, Marcel Ciolacu, la Antena 3.

Ciolacu a subliniat faptul că a preluat postul de prim-ministru cu o „inflație cu două cifre” și că până în toamnă inflația trebuie să scadă sub cinci procente.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: