Marcel Ciolacu: Am invitat la Guvernul României echipa de avocaţi care a câştigat procesul Roşia Montană

Sursă foto: Facebook/ Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că a invitat la Guvernul României echipa de avocaţi care a câştigat procesul Roşia Montană, el arătând că a mulţumit în numele românilor pentru modul în care aceştia au luptat în acest proces, uneori chiar cu deciziile unor foşti prim-miniştri.

”Am invitat la Guvernul României echipa de avocaţi care a câştigat procesul Roşia Montană pentru România. Am mulţumit în numele românilor pentru modul în care au luptat în acest proces, uneori chiar cu deciziile unor foşti prim-miniştri”, a spus premierul în deschiderea şedinţei de Guvern.

Premierul a continuat:

”În toţi aceşti ani grei de proces, sunt convins că absolut toţi românii sunt mândri, ca şi mine, că avem asemenea profesionişti de calibru mondial. Le transmit încă odată avocaţilor noştri recunoştinţa Guvernului şi a românilor pentru victorie.

Tribunalul arbitral de la Washington a respins, vineri, pretenţiile reclamanţilor în cazul Roşia Montană, companiile Gabriel Resources Ltd. şi Gabriel Resources (Jersey), obligând companiile să plătească României cheltuielile de judecată, dar şi dobândă.

Preşedintele USR Cătălin Drulă a depus, luni, plângere penală împotriva premierul PSD Marcel Ciolacu pentru manipularea pieţei, abuz în serviciu, deturnarea de fonduri şi înşelăciune în cazul Roşia Montană. Tot luni, Drulă a trimis sesizări şi la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) şi Agenţia Naţională de Integritate (ANI), prin care cere celor două instituţii să verifice, potrivit atribuţiilor ce le revin, dacă premierul Marcel Ciolacu a încălcat legile.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: