Marcel Ciolacu: Anul acesta în România există şi un important context electoral

Sursa foto: Facebook / Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, marţi, cu prilejul lansării publice a Studiului Economic 2024 pentru România, elaborat de OCDE, că anul acesta în România, ca şi în alte state democratice, există şi un important context electoral. ”Vreau să reafirm angajamentul nostru faţă de implementarea cu seriozitate a recomandărilor OCDE iar 2026 să fie şi anul aderării noastre la organizaţie”, a arătat Ciolacu. Premierul a subliniat că ţara noastră a răspuns la recomandările precedente al Org, am făcut eforturi pentru implementarea unui plan de consolidare fiscală pe termen mediu, pentru reducerea deficitului bugetar şi pentru a reforma sistemul de pensii.

”Sunt deosebit de onorat să lansez astăzi, împreună cu Secretarul General al OCDE, domnul Mathias Cormann, Studiul Economic al României pe 2024.  Este al doilea studiu consecutiv realizat de către OCDE pentru ţara noastră, după cel publicat în 2022. Pentru România, aderarea la OCDE este principalul proiect de ţară, un proiect pe care îl tratăm cu deplină responsabilitate şi angajament. Sigur, în mentalul societăţii au rămas fixate obiective precum aderarea la Uniunea Europeană, NATO sau spaţiul Schengen. Dar este datoria noastră să le spunem oamenilor că aderarea la OCDE va însemna o viaţă mai bună pentru fiecare român, dar şi investiţii mai multe, vizibilitate crescută a ţării noastre pe harta economică internaţională şi o administraţie mai performantă. Şi aici sunt doar câteva dintre beneficiile apartenenţei la această organizaţie de prestigiu”, a declarat Marcel Ciolacu.
Premierul a precizat că se bucură că toată clasa politică a înţeles importanţa acestui moment şi sprijină procesul de aderare, la fel cum o face şi sectorul privat, dar şi profesioniştii din diverse ramuri economice, precum şi societatea civilă.
”Avem un program de guvernare axat pe modernizarea economică şi socială a ţării. Vrem dezvoltarea infrastructurii, creşterea productivităţii şi competitivităţii, locuri de muncă, sisteme de sănătate şi educaţie performante, precum şi promovarea energiei verzi. Şi mă bucur să constat că aceste obiective sunt corelate cu recomandările din Studiul Economic.  De aceea, vom trata cu maximă seriozitate toate aceste recomandări”, a subliniat Ciolacu.
Şeul Executivului a menţionat că ”întreg studiul reprezintă o radiografie a evoluţiilor din România ultimilor doi ani, pe fondul unor provocări multiple”.
Şi aici vorbim despre crize suprapuse, care au culminat cu invazia ilegală a Ucrainei de către Rusia. Ca stat aflat în proximitate, România resimte din plin şocul acestui conflict.  Am depus şi continuăm eforturile necesare pentru a menţine un curs economic stabil şi pentru a proiecta locul nostru în comunitatea democraţiilor. Concluziile studiului evidenţiază rezilienţa economiei româneşti în faţa şocurilor diverse, de la pandemie la criza energetică şi la războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei”, a afirmat premierul.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL