Skip to content
Puterea Știrilor Video

Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegerile prezidențiale? „L-am văzut în ultimele luni foarte activ”

Inquam Photos/George Calin

Invitat în studioul Puterea Știrilor, politologul Remus Ștefureac, director INSCOP Research, a răspuns și la întrebarea „dacă Marcel Ciolacu, președintele social-democraților, are profil de prezidențiabil”. Ștefureac nu a exclus posibilitatea ca Marcel Ciolacu să fie candidatul PSD la alegerile prezidențiale din 2024, mai ales că actualul lider social-democrat îl va urma pe Nicolae Ciucă în fruntea Executivului „o platformă extrem de generoasă care să îți permită să îți construiești un astfel de profil (n.r – prezidențiabil)”.

„Rămâne de văzut cum va activa. Am văzut în ultimele luni un Marcel Ciolacu foarte activ pe teme sociale, celebrul program de compensare a efectelor crizei economice. L-am văzut în Ucraina, alături de premierul Nicolae Ciucă. Trebuie să ne mai gândim la un lucru: cel puțin dacă se vor respecta toate înțelegerile, domnul Ciolacu va fi viitorul premier. Din această postură, e o platformă extrem de generoasă care să îți permită să îți construiești un astfel de profil (n.r – prezidențiabil). Dacă vii și îți pregătești acest moment cu atenție și ești pe un trend crescător – așa cum este domnul Ciolacu în prezent – orice este posibil(…).

Anul 2024 va fi anul în care, pentru prima dată după anul 2000, PSD va avea o șansă reală, importantă, de a câștiga alegerile prezidențiale. Prin urmare, cred că cei de la PSD vor juca foarte intens”, a declarat Remus Ștefureac, la Puterea Știrilor.

 

Ce spune Ciolacu

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, spunea recent că PSD va organiza alegeri interne pentru a stabili cine să fie candidatul partidului la alegerile prezidențiale din 2024, dar nu a exclus ca „personalități” din afara partidului să poată intra în această competiție internă.

El a reamintit că dorește să schimbe vechea abordare a partidului – care s-a dovedit a fi un eșec – ca președintele PSD să fie automat candidatul partidului la alegerile prezidențiale.

„A greși e omenește, a persevera e prostește. Toți președinții PSD dinaintea mea au avut o abordare care nu a funcționat. Eu am zis că voi schimba această abordare. În primul rând, președintele partidului nu mai este neapărat și candidatul la prezidențiale. Vom declanșa alegeri interne pentru această competiție. Este posibil ca anumiți oameni din afara partidului, dar personalități totuși cunoscute, să poată să intre în această competiție internă a PSD. Acest lucru va duce ca în 2024 PSD să câștige toate alegerile”, a declarat Marcel Ciolacu

Amintim că, potrivit unui sondaj Avangarde, realizat la comanda PSD, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, PSD ar obține 39%, PNL-19%, AUR-14 și USR-11%. Sondajul îi dă la egalitate pe cei doi lideri ai Coaliției, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă ar avea 31% cotă de încredere.

Sondajul a fost realizat în perioada 12 aprilie-20 aprilie, prin telefon, iar la el au răspuns aproape 1.000 de cetățeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *