Marcel Ciolacu: Cele mai afectate de toate aceste conflicte armate şi războaie sunt femeile

Marcel Ciolacu
Sursa foto: Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a transmis un mesaj, marţi, la Conferinţa Punctelor focale naţionale pe domeniul „Femeile, pacea şi securitatea”, în care a precizat că „cele mai afectate de conflictele armate şi războaiele din această perioadă tulbure sunt femeile”. Şeful Executivului a amintit noua Strategie Naţională şi noul Plan de Acţiune Naţional privind Femeile, Pacea şi Securitatea, pentru perioada 2024-2027 se află în procedură de aprobare şi a subliniat că „egalitatea de gen este o precondiţie pentru a reduce sărăcia, pentru o dezvoltare sustenabilă şi bună guvernare”.

„Trăim o perioadă extrem de tulbure, cu două conflicte majore, ale căror implicaţii sunt enorme. Pierderi de vieţi omeneşti şi distrugeri, cu un impact devastator asupra familiilor şi comunităţilor afectate. Crizele umanitare care le-au urmat, cu sute de mii de oameni nevoiţi să-şi părăsească casele, familiile şi să se refugieze în alte regiuni sau în ţări vecine. Instabilitate regională, cu impact asupra securităţii regionale şi a relaţiilor internaţionale. Toate au condus într-un final la o polarizare şi o fragmentare socială, economică şi politică şi mai profundă. Şi, din păcate, cele mai afectate de toate aceste conflicte armate şi războaie sunt femeile”, a spus Marcel Ciolacu, în mesajul transmis la Conferinţa Punctelor focale naţionale pe domeniul „Femeile, pacea şi securitatea” de către consilierul de stat în cadrul Camcelariei premierului, Victoria Stoiciu.

El a adăugat că rolul şi implicarea femeilor în eforturile de pace şi mediere este unul marginal, deşi există şi mici excepţii.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL