Skip to content
Politică

Marcel Ciolacu cere reuniune de urgenţă a CSAT pe tema facturilor umflate la energie şi gaze

Inquam Photos/Octav Ganea

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat, miercuri seara, că președintele Klaus Iohannis trebuie să convoace rapid o reuniune a CSAT, după explozia prețurilor la energie electrică și gaze, creșteri ce vor duce la scumpiri în lanț și la o rată ridicată a inflației.

Ciolacu a spus că România trebuie să privească și spre Marea Britanie, unde guvernul de la Londra a făcut naționalizări. Liderul PSD a cerut soluții urgente pentru creșterea producției de energiei electrică și a precizat că ar putea fi repus în funcție un grup de la termocentrala din Rovinari.

Lumea nu mai așteaptă să ne dăm cu părerea la televizor, ci să venim cu soluții, căci avem o majoritate confortabilă în Parlament. Avem cadrul legal pentru reglementarea marjei de profit în situații excepționale, guvernul poate dispune măsuri în cazul creșterilor excesive ale prețurilor. Trebuie să încetăm să găsim explicații, cu ratingul de țară. România trece printr-o perioadă foarte complicată, vorbim despre industria românească. Dacă nu intervenim urgent, dacă nu recunoaștem că am luat o decizie de liberalizare a pieței în plină pandemie, este inacceptabil. Sunt mai multe soluții pe care trebuie să le luăm, inclusiv redeschidere la Rovinari.

Se impune un CSAT și luate hotărâri rapide, nu să ne dăm cu părerea la televizor. În Marea Britanie s-au făcut și naționalizări. Statul român este acționar la firmele din energie, în unele majoritar, în unele minoritar.”, a spus Marcel Ciolacu la România TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *