Skip to content
Politică

Marcel Ciolacu: Congresul liberalilor, o rușine națională. Iohannis nu depășește nivelul de președinte al PNL

Inquam Photos/George Calin

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a catalogat congresul PNL ca fiind „o rușine națională”. Ciolacu i-a acuzat pe liberali că au făcut congres cu 5.000 delegați în plin val 4 al pandeniei de coronavirus, ignorând reguli pe care chiar guvernul lor le-a stabilit.

Social-democratul i-a apoi reproșat președintelui Klaus Iohannis că e implicat în activitatea unui partid, încălcând astfel Constituția. Marcel Ciolacu a explicat apoi condițiile în care parlamentarii PSD vor vota moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS și AUR.

N-am asistat astăzi la un exercițiu democratic. Am asistat astăzi la o rușine națională, la un partid care a sfidat total democrația, regulile și pe toți românii. Și-au bătut joc de lege și toate aceste lucruri s-au întâmplat cu girul așa-zisului președinte al României, Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis, și în acest al doilea mandat al său, a demonstrat că nu poate să fie președintele României, nu depășește nivelul de președinte al Partidului Național Liberal. Este inadmisibil să modifici legi în Guvernul României astfel încât tu și partidul tău să poți ține un congres”, a decarat Marcel Ciolacu, la Antena 3.

Ciolacu a susținut apoi că dacă judecătorii Curții Constituționale vor constata, pe 28 septembrie, că nu există un conflict juridic între Guvern și Parlament pe tema moțiunii de cenzură depus de USR PLUS și AUR, atunci parlamentarii social-democrați o vor vota.

Marți, așteptăm decizia CCR-ului și dacă în decizie se spune că este conflict vom depune în aceeași zi moțiunea de cenzură a Partidului Social Democrat cu semnăturile sau fără semnăturile celor de la USR sau de la AUR. Dacă decizia CCR-ului spune că nu a existat conflict, Partidul Social Democrat, în totalitatea membrilor Parlamentului României vor vota moțiunea deja depusă de USR și AUR. Nu mai poate să stea un prim-ministru care a încălcat toate legile României și toate legile de bun-simț”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *