Skip to content
Politică

Marcel Ciolacu: Constituţia este depăşită

Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi că Legea fundamentală este depăşită, iar în viitorul Parlament ar fi necesare anumite discuţii despre modificarea Constituţiei.

Constituţia este depăşită. Categoric trebuie, la fel cum ar fi trebuit un pact pe sănătate acum, indiferent cine este la guvernare, anumite principii şi reguli şi mai ales procentul din PIB alocat sănătăţii să fie respectat, cum este procentul de la apărare de 2%. (…)

Se va ajunge, în următoarea majoritate parlamentară, şi chiar e o necesitate la anumite discuţii pentru modificarea Constituţiei„, a spus Ciolacu, într-o dezbatere, întrebat dacă nu ar fi cazul ca Legea fundamentală să fie modificată având în vedere faptul că din ce în ce mai multe legi sunt contestate la Curtea Constituţională.

El a adăugat că „este evident un abuz al unui drept constituţional” faptul că anumite partide politice contestă foarte multe legi la CCR, că „nu s-a întâmplat în istoria României să fie atâtea atacuri legislative la Curte”, dar „este perfect legal şi constituţional”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *