Skip to content
Politică

Marcel Ciolacu: De Ziua Armatei, cinstim valorile românești autentice, curajul și devotamentul față de țară

Facebook/Marcel Ciolacu

Liderul PSD, Marcel Ciolacu,  a transmis un mesaj de „cinste și prețuire tuturor militarilor români de acasă și de peste hotare”, duminică, de Ziua Armatei României.

La mulți ani, Armata Română! De Ziua Armatei, cinstim valorile românești autentice, curajul și devotamentul față de țară. Cinste și prețuire tuturor militarilor români de acasă și de peste hotare! Cinste bravilor veterani de război care și-au servit Patria în cele mai grele momente. Și un pios omagiu tuturor eroilor noștri căzuți la datorie”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

În fiecare an, la 25 octombrie, este sărbătorită Ziua Armatei României instituită prin Decretul nr. 381 din 1 octombrie 1959. Potrivit MApN, evenimentul e sărbătorit printr-o serie de manifestări organizate, în format restrâns, în principalele garnizoane din țară, în statele în care România are acreditaţi ataşaţi ai apărării şi în bazele militare din teatrele de operaţii unde sunt dislocaţi militarii români. Din cauza măsurilor impuse de pandemia de coronavirus, activitățile vor avea loc fără public.

În campaniile celui de-Al Doilea Război Mondial, efortul de război a implicat dislocarea pe front a aproximativ 540.000 de militari, dintre care peste 90.000 și-au pierdut viața, aproape 60.000 au fost dați dispăruți, iar peste 330.000 au fost răniți în luptă. După eliberarea teritoriului naţional, la 25 octombrie 1944, Armata României a continuat să lupte pe teritoriile Ungariei, Cehoslovaciei şi Austriei, alături de trupele aliate, contribuind, prin noi jertfe şi sacrificii, la marea victorie obţinută la 9 Mai 1945, ce a marcat sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial în Europa, a mai precizat MApN.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *