Marcel Ciolacu, de Ziua Iei: “Să celebrăm această tradiţie românească de o frumuseţe uluitoare”. Şi miniştrii Familiei şi Justiţiei au marcat sărbătoarea

sursă foto: guvern

Premierul Marcel Ciolacu a îndemnat, sâmbătă, de Ziua Iei, la celebrarea acestei tradiţii ”de o frumuseţe uluitoare care exprimă o parte importantă a sufletului românesc”.

Astăzi, de Ziua Universală a Iei, să celebrăm această tradiţie românească de o frumuseţe uluitoare care exprimă o parte importantă a sufletului românesc”, a scris Marcel Ciolacu, sâmbătă, pe Facebook.

La rândul său, Gabriela Firea, ministrul Familiei, a publicat pe aceeaşi reţea de socializare o fotografie în care apare purtând ie.

Şi ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a postat pe Facebook un videoclip în care apar mai mulţi tineri şi copii care poartă costume tradiţionale, într-o căruţă, menţionând: ”Imaginea zilei”.


Ziua Iei este sărbătorită în 24 iunie, de Sânziene. Ia sau cămaşa albă reprezintă, în general, piesa de bază a costumului popular. Din copilărie până la moarte, cămaşa îl însoţeşte pe ţăran la muncile câmpului, la sărbători, la nuntă.

Autor

  • Ada Zamfir

    Redactor, Jurnalistă cu experienţă de peste 20 de ani în presă. După studii în comunicare în Turcia, a debutat în 2011 în presa autohtonă. A activat la agenţiile de presă Mediafax şi News.ro.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: