Skip to content
Politică

Marcel Ciolacu, de Ziua Unirii Principatelor: „Proiectul de țară poate începe cu Autostrada Moldovei!”

Inquam Photos / George Calin

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a transmis un mesaj cu ocazia serbării a 161 de ani de la Unirea Principatelor Române în care îndeamnă toate forțele politice să nu mai celebreze 24 ianuarie drept un motiv de a vorbi frumos despre unire ci să treacă efectiv la această unire printr-un proiect de țară serios.

Acesta oferă și un excemplu concret care ar trebui să stea la temelia acestui proiect de țară, și anume realizarea Autostrăzii Moldovei.

„24 ianuarie 1859. O zi în care, acum 161 de ani, oamenii politici ai acelor timpuri și-au dat mâna pentru a pune piatra de temlie a statului român modern.

24 ianuarie 2020. O zi de sărbătoare în care oamenii politici vorbesc frumos despre unire.

Dar sunt doar vorbe. Unirea trebuie făcută efectiv, și nu doar declarativ, în toate celelalte zile ale anului! România are nevoie de mai mult decât o sumă de bune intenții, rostite de două ori pe an.

România are nevoie de proiecte concrete și de politici publice care să unească cu adevărat toate provinciile istorice. Atât din punct de vedere economic, cât și social și cultural.

Trebuie să ne gândim serios la acest lucru pentru că totul în jurul nostru evoluează. Societatea, la fel. Și nimeni nu mai are răbdare ca cei care decid să-și rezolve interesele mărunte și meschine. Nimeni nu mai vrea să asiste cu pasivitate la certuri politice, în timp ce prioritățile reale sunt lăsate întotdeauna pe locul doi.

De aceea, fac un apel către toate forțele politice să facem un proiect de țară serios, care să fie pus în practică indiferent de cine se află la putere.

Și cred că, acum, la 161 de ani de la Unirea Principatelor Române, putem începe acest proiect de țară cu Autostrada Moldovei!”, a scris Marcel Ciolacu, potrivit B1.

Reamintim că Marcel Ciolacu, șef interimar al PSD și președintele Camerei Deputaților, și-a anulat vizita de la Iași, de Ziua Unirii Principatelor Române, din cauza unei răceli.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *